Afspeellijsten voor iOS iTunes maken

Door: Ronald Smit | 28 mei 2019 14:59

Maak eens een afspeellijst in iTunes voor iOS
How To

Je kunt albums beluisteren of desnoods zelfs naar tracks in al dan niet willekeurige volgorde in iTunes voor iOS. Praktischer is vaak het maken van een eigen afspeellijst met daarin zelfgekozen nummers. Zo hoor je alleen je favoriete tracks langskomen, wat wel zo prettig luistert.

Niets is zo persoonlijk als muzieksmaak. Vaak koop je in iTunes - de muziekwinkel van Apple - een album waarvan je slechts een paar tracks meermaals wilt horen en de rest slechts af en toe. Niet dat die 'overgebleven' tracks dan slecht hoeven zijn, maar ze hebben gewoon niet dat 'iets' wat je gehoorzenuwen op de juiste manier triggert. Heb je eenmaal een flinke muziekverzameling in iTunes aangelegd, dan is het geen enkel probleem om zelf afspeellijsten te maken. Met daarin inderdaad alleen die 'kippenvel-tracks'. Je kunt ook overwegen om meerdere afspeellijsten te maken. Bijvoorbeeld eentje voor tijdens het rijden, een andere voor in de late uurtjes en nog eentje voor de kids. Zo heb je altijd razendsnel de juiste 'stemming' achter de hand. Om een afspeellijst in iOS te maken start je allereerst de app Muziek. Tik linksboven op de tekst die daar vermeld staat. Meestal is dat Bibliotheek. Tik in het geopende menu op Afspeellijsten en dan rechtsboven op Nieuw.

Kies hier in iTunes voor iOS voor Afspeellijsten

Tracks toevoegen

Tik op Naam lijst om je afspeellijst een herkenbare naam te geven. Vervolgens ga je nummers toevoegen middels de knop Voeg muziek toe. Je kunt kiezen uit dingen als een compleet album, of voeg alle muziek vallend binnen een bepaald genre toe. Meer interessant - vanwege de 'totale controle' die je dan krijgt is de optie Nummers. Na een tik hierop zie je een lijst van álle op je i-apparaat aanwezige nummers. Klik achter elk gewenst nummer op het plusje. Klaar? Klik dan op Gereed. Je kunt meer nummers toevoegen door wederom op Voeg muziek toe te tikken. Handig als je de tracklijst ook nog even op bijvoorbeeld artiestennaam wilt sorteren. De knop met de drie streepjes achter een tracknaam is in de bewerkingsmodus beet te pakken en te verslepen. Op die manier pas je de afspeelvolgorde van de lijst aan en perfectioneer je die naar eigen inzicht. Tevreden? Tik dan op Gereed rechtsboven. Om de lijst af te spelen tik je erop in het overzicht met afspeellijsten. Speel af zorgt voor een chronologische afspeelvolgorde; wil je niet zo'n voorspelbare volgorde tik dan op Shuffle. Achteraf aanpassen van een lijst kan middels een tik op Wijzig rechtsboven.

Voeg tracks naar smaak toe aan je afspeellijst voor iTunes in iOS

0 Reactie(s) op: Afspeellijsten voor iOS iTunes maken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.