App van de Week: Photoshop.com Mobile

Door: onno-karman | 22 februari 2010 09:19

Review

Hoewel de resolutie van de camera niet zo hoog is, kun je met de iPhone best aardige foto's maken. Wel is het een nadeel dat er geen flitser ingebouwd is, dus fotograferen bij slechte lichtomstandigheden - bijvoorbeeld 's avonds - is vrij lastig. Met de gratis app Photoshop.com Mobile kun je echter donkere en andere 'mislukte' foto's nog wel wat verbeteren. Gewoon, direct op je iPhone!

De app - die als PS Mobile op het thuisscherm pronkt - is natuurlijk niet te vergelijken met grote broer Photoshop. Het ontleent zijn naam dan ook niet aan dit professionele programma voor fotobewerking, maar aan de eenvoudige online applicatie die op www.photoshop.com te vinden is.

Net als deze online variant, is PS Mobile een beperkt fotobewerkingsprogramma, dat voor snelle, eenvoudige bewerkingen echter uitermate geschikt is.

Gereedschappen

Je kunt een bestaande foto kiezen uit je bibliotheek, of binnen de app een foto nemen. De app is zowel in staande als liggende modus te gebruiken, waardoor je altijd een zo groot mogelijk werkvlak hebt. Aan de bovenkant zijn vier menu's met allerlei gereedschappen, waarmee de populairste bewerkingstools binnen handbereik zijn. Zo kun je foto's rechtzetten, croppen, draaien en spiegelen en kun je de exposure, saturation, tint en het contrast aanpassen of bijvoorbeeld de foto omzetten naar zwart-wit.

Omzetten naar zwart-wit is een kwestie van een paar keer klikken.

Ook 'creatieve' bewerkingen als sketch, sharpen en soft focus zijn beschikbaar. Onder de laatste knop vind je nog zeven effecten en kun je een achttal verschillende borders toevoegen aan je foto´s.

De bewerkingen breng je natuurlijk aan met je vingers en dat werkt bijzonder prettig. Veeg simpelweg met een vinger van links naar rechts of van rechts naar links over de foto om respectievelijk meer of minder van het desbetreffende effect op de foto toe te passen.

Net zo gemakkelijk voeg je een fraaie rand toe aan de foto.

Gratis account

Ben je tevreden met het eindresultaat, dan klik je rechtsonderin om de foto op te slaan of te uploaden. Uploaden? Inderdaad: je kunt een gratis account aanmaken op Photoshop.com, om je foto's online op te slaan. Een account maak je gewoon aan via de PS Mobile app. Je kunt de foto's die je online hebt opgeslagen vervolgens ook nog in een slideshow bekijken.

Conclusie

Photoshop.com Mobile is een ideale - in mijn optiek onmisbare - app om onderweg snel even je foto's te bewerken voordat je ze bijvoorbeeld doorstuurt via e-mail. En zoals gezegd: PS Mobile is nog gratis ook. Downloaden dus!

Download PS Mobile

Klik hier om Photoshop.com Mobile te downloaden (opent in iTunes).

0 Reactie(s) op: App van de Week: Photoshop.com Mobile

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.