Apple aangeklaagd wegens misleiding met nieuwe iPad

Door: wouter-hoeffnagel | 27 maart 2012 12:08

Nieuws

Apple misleidt Australische klanten door de 3G-variant van de nieuwe iPad te voorzien van de aanduiding 'WiFi + 4G'. De derde generatie iPad is niet geschikt voor Australische 4G LTE-netwerken.

Dit stelt de 'Australian Competition and Consumer Commission' (ACCC), de Australische mededingingsautoriteit. In een statement op zijn website laat de organisatie Apple daarom te hebben aangeklaagd. De ACCC eist dat Apple klanten een correcte weergave van de technische mogelijkheden van het apparaat.

Geen ondersteuning

Apple adverteert de 3G-variant van de nieuwe iPad als een WiFi + 4G-model. Het apparaat kan echter alleen verbinding maken met Amerikaanse 4G-netwerken. De frequenties die in Australië worden gebruikt voor het netwerk worden niet ondersteund. De WiFi + 4G iPads maken daarom verbinding met 3G-netwerken.

Ook in Nederland maakt de iPad WiFi + 4G gebruik van 3G-netwerken. Nederlandse providers zijn al wel begonnen met het testen van 4G LTE-netwerken, maar stellen voorlopig nog vooruit te kunnen met 3G-netwerken.

0 Reactie(s) op: Apple aangeklaagd wegens misleiding met nieuwe iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.