Apple blokkeert updates voor Microsoft’s SkyDrive-app na ruzie

Door: wouter-hoeffnagel | 11 december 2012 19:56

Nieuws

Apple en Microsoft hebben ruzie. Apple blokkeert updates voor Microsoft’s SkyDrive-app, aangezien Microsoft niet bereid is 30 procent van zijn opbrengsten af te staan aan de iPhone-fabrikant.

Microsoft biedt via een in-app aankoop in zijn SkyDrive-app gebruikers de mogelijkheid biedt extra opslagcapaciteit aan te schaffen. Het bedrijf staat over de opbrengsten die via in-app aankopen worden gegenereerd echter geen dertig procent af aan Apple. Hier is Apple het volgens anonieme bronnen van The Next Web niet mee eens.

Apple’s betaalsysteem

Microsoft zou geen probleem hebben met het afstaan van een percentage van zijn inkomsten aan Apple, maar zou vooral moeite hebben met de manier waarop dit moet gebeuren. Ontwikkelaars die in-app aankopen aanbieden moeten alle betalingen van gebruikers via Apple’s systeem laten lopen. Dit heeft tot gevolg dat als een gebruiker nu via zijn iPhone extra capaciteit koopt voor SkyDrive en vervolgens overstapt op het Android-platform ook op het Android-platform via Apple’s systeem moet betalen. Apple blijft hierdoor aan de gebruikers verdienen, ook al gebruiken zij het iOS-platform niet.

De ruzie lijkt nu vervelende gevolgen te hebben voor zowel Microsoft als gebruikers van de SkyDrive-app. Apple blokkeert volgens bronnen van The Next Web alle updates voor de SkyDrive-app totdat Microsoft akkoord gaat met het afstaan van een deel van zijn inkomsten via in-app aankopen. Gebruikers zullen het de komende tijd dus met de huidige app moeten stellen en hoeven op korte termijn geen updates voor de app meer te verwachten.

0 Reactie(s) op: Apple blokkeert updates voor Microsoft’s SkyDrive-app na ruzie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.