Apple denkt over ventilator in iPad en iPhone

Door: chris-koenis | 09 november 2012 12:23

Nieuws

De nieuwe reeks iPads en iPhones bevat mogelijk een nieuwe type koelventilator. Apple heeft hier deze week een nieuw patent voor aangevraagd.

De nieuwe reeks mobiele Apple-apparaten kunnen in de toekomst gebruik gaan maken van een nieuwe koeltechnologie, mits een patentaanvraag dat is ingediend bij het USPTO (US Patent and Trademark Office) ooit op de tekentafel van ontwerper Jonathan Ive belandt.

Uitvinders van Apple komen met een aantal nieuwe ideeën voor de koeling van mobiele apparaten. De officiële omschrijving van het patent luidt als volgt: “Een koelsysteem voor een mobiel computerapparaat dat twee apparaten aandrijft, een ventilator en een waarschuwingsapparaat."

Ventilator inbouwen

Vermoedelijk willen uitvinders Fletcher Rothkopf, Teodor Dabov en David Kumka vroeg inspelen op de nog krachtigere processoren van de toekomst, die dan ook steeds meer warmte zouden produceren, luidt het commentaar van The Register op de aanvraag.


Klik voor groot

Klik voor groot


Via de omschreven techniek zou er daadwerkelijk een ventilator in een iDevice worden gebouwd. Deze ventilator zou dan volgens de aanvraag componenten van het apparaat koelen door “lucht uit te wisselen tussen een inwendige ruimte van het mobiele apparaat en een uitwendige omgevingsruimte."

Variatie aan toepassingen

Het waarschuwingssysteem moet dan een waarschuwing afgeven - bijvoorbeeld een vibratie -en het koelsysteem bevat bij de nieuwe techniek een motor die via een koppeling zowel de ventilator als het waarschuwingssysteem koelt. De Apple-uitvinders omschrijven hiervoor een grote variatie aan mogelijke koel- en koppelingssystemen in de 21 pagina's tellende aanvraag.

0 Reactie(s) op: Apple denkt over ventilator in iPad en iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.