Apple gaat energie maken van biogas uit vuilstortplaatsen

© PXimport

Apple gaat energie maken van biogas uit vuilstortplaatsen

Geplaatst: 1 mei 2012 - 14:43

Aangepast: 16 november 2022 - 09:37

Redactie ID.nl

Apple gaat biogas dat wordt gewonnen op plaatsen waar afval is begraven inzetten om elektriciteit op te wekken voor zijn datacenter in Maiden, North Carolina. De biogas wordt behulp van brandstofcellen van Bloom Energy omgezet in energie.

Dit blijkt uit een document dat Apple bij de Amerikaanse Federal Energy Regulatory Commission heeft ingediend. De biogasinstallaties moeten samen met de zonnepanelen waar Apple al langer aan werkt het iCloud-datacenter gaan voorzien van schonere energie.

Kolenenergie

Momenteel wordt het datacenter aangedreven door kolenenergie. Greenpeace uitte hier onlangs kritiek op in een milieurapport. Daarnaast demonstreerde de organisatie tegen Apple's energiebeleid door zwarte ballonnen los te laten in Apple Stores.

Het is niet de eerste keer dat het Bloom Energy als leverancier van de biogasinstallaties wordt genoemd. Eerder gingen er al geruchten dat Bloom Energy een flink aantal Bloom Boxes gaat leveren. Bloom Boxes zijn brandstofcellen die in totaal 100 kW aan stroom leveren. De brandstofcellen zouden Apple in totaal 5 MW aan vermogen moeten leveren, wat betekent dat Apple 50 Bloom Boxes nodig heeft.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten