Apple grootste speler op Amerikaanse mobiele telefoonmarkt

© PXimport

Apple grootste speler op Amerikaanse mobiele telefoonmarkt

Geplaatst: 2 februari 2013 - 07:45

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Redactie ID.nl

Een nieuwe mijlpaal voor Apple. Het bedrijf is met de iPhone voor het eerste marktleider op de Amerkaanse mobiele telefoonmarkt. Apple verslaat hiermee concurrent Samsung.

Onderzoek van Strategy Analytics toont aan dat Apple in het vierde kwartaal van 2012 een marktaandeel van 34 procent op de Amerikaanse markt voor mobiele telefoons in handen. Dit is een groei van 9 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2011. Apple verkocht in het vierde kwartaal van 2012 17,7 miljoen iPhones. Een jaar eerder wist het bedrijf nog 12,8 miljoen iPhones te verkopen en had het bedrijf een marktaandeel van 25 procent in handen.

Samsung op de tweede plek

Samsung staat op de tweede plaats en wist 16,8 miljoen mobiele telefoons te verkopen. Het bedrijf heeft hiermee een marktaandeel van 32 procent in handen. Strategy Analytics stelt dat Samsung afgelopen kwartaal goed heeft gepresteerd, al verliest het bedrijf voor het eerst sinds 2008 zijn positie als grootste mobiele telefoonverkoper van de Verenigde Staten.

© PXimport

LG is de op twee na grootste speler op de Amerikaanse markt voor mobiele telefoons en verkocht 4,7 miljoen exemplaren. Het bedrijf heeft hiermee een marktaandeel van 9 procent in handen.

52 miljoen verkochte mobiele telefoons

De complete Amerikaanse markt voor mobiele telefoons is in het vierde kwartaal met vier procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Het aantal verkochte mobiele telefoons is gestegen van 50,2 miljoen stuks in het vierde kwartaal van 2011 tot 52 miljoen stuks in het afgelopen kwartaal.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten