Apple koopt licentie op vingerafdrukscanners van AuthenTec

Door: wouter-hoeffnagel | 19 augustus 2012 13:00

Nieuws

Apple kocht in onlangs het Australische beveiligingsbedrijf AuthenTec, die sensoren die vingerafdrukken kunnen scannen maakt. De iPhone-fabrikant blijkt in juli 2012 echter ook licenties te hebben afgenomen op voor het commercieel inzetten van de vingerafdruksensoren van AuthenTec.

Dit blijkt uit een recent door Apple ingediend document bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Apple kondigde in juli 2012 aan AuthenTec voor 356 miljoen dollar of 8 dollar per aandeel over te willen nemen. De deal moet echter nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders van AuthenTec. Het document dat Apple bij de SEC heeft ingediend is het document waarin de aandeelhouders om goedkeuring voor de overname wordt gevraagd.

NFC-chips

Het is nog niet duidelijk hoe Apple de chips precies wil verwerken in zijn apparaten. Apple werkt al langer aan een NFC-chip die in toekomstige iPhones moet worden verwerkt. De chip maakt het mogelijk contactloos te kunnen betalen bij afrekenpunten die eveneens zijn voorzien van een NFC-chip. Het is mogelijk dat Apple deze betalingen wil beveiligen met behulp van de vingerafdrukscanners.

Het Australische beveiligingsbedrijf levert de chips voor het scannen van vingerafdrukken onder andere aan Apple's concurrent Samsung. Met de overname krijgt Apple de technologie van AuthenTec dus in handen. Het is onduidelijk wat dit betekent voor de levering van de chips aan Samsung.

0 Reactie(s) op: Apple koopt licentie op vingerafdrukscanners van AuthenTec

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.