Apple's app laat je overstappen van Android naar iOS

© PXimport

Apple's app laat je overstappen van Android naar iOS

Geplaatst: 17 september 2015 - 11:06

Aangepast: 24 november 2022 - 11:37

Niels van der Helm

Apple heeft een nieuwe app in de Google Play Store om gemakkelijk over te stappen van een Android-toestel naar iPhone. De nieuwe app zorgt ervoor dat je gemakkelijk de bestanden vanaf je Android-device kunt overzetten naar je nieuwe iOS-toestel.

Hiermee hoopt Apple de Android-gebruikers te stimuleren om over te stappen op iOS. Alle gegevens je worden vanuit je Android-toestel overgezet naar je nieuwe iPhone. Hierbij kun je denken aan je berichtengeschiedenis, foto's en video's, mailaccounts, kalenders en boeken. Alleen de betaalde muziek zul je opnieuw moeten kopen.

Naast de bestaande documenten maakt de app ook een lijst van je apps uit je Android-device. Als een bepaalde app ook ontwikkeld is voor een iOS-device, zal dit direct zichtbaar zijn in de lijst. Hierdoor weet je direct welke apps je kunt downloaden in de App Store op je nieuwe iPhone.

Overzetten

Wanneer je de overstap-app opent op je nieuwe iPhone vul je een beveiligingscode in die eerder te zien is op je Android-toestel. Nadat je deze code heb ingevuld, zullen de gegevens worden overgezet op je iPhone. Voor het gebruik van de app moet je minimaal Android 4.0, een goede wifi-verbinding en voldoende ruimte op je nieuwe iPhone hebben om deze 'transfer' te kunnen uitvoeren.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten