Apple Stores beveiligen iPad's en iPhone's met USB-kabel

Door: wouter-hoeffnagel | 23 augustus 2012 14:12

Nieuws

Apple Stores stappen over op een nieuwe methode om apparaten te beveiligen. De winkels beveiligen iPhones, iPad's en iPod's met een kabel die stevig wordt verankerd in de dock connector. Het apparaat kan hierdoor niet worden meegenomen.

Een lezer van AppleInsider merkte de nieuwe kabel op. Voorheen werd achterop de apparaten een slot aangebracht waarmee het apparaat werd verankerd. De nieuwe methode is een stuk subtieler. De apparaten lijken simpelweg via een USB-kabel met het stroomnet of een computer verbonden te zijn.

Veel onduidelijkheid

De Apple Stores steken een speciale kabel in de dock connectoren van de apparaten, waarna de kabels zichzelf verankeren in de poort. Het is onduidelijk hoe dit precies in zijn werk gaat of hoe de Apple Stores de kabels weer los krijgen. De kabels zijn te herkennen aan een slotje dat op het aansluitpunt te zien is. Het is niet duidelijk waar de USB-kant van de kabel precies is verankerd, aangezien de kabel verdwijnt in de tafel waar het apparaat op wordt vertoond.

De nieuwe kabel lijkt sprekend op een USB-kabel en is dus relatief dun. De kabel ziet er hierdoor niet stevig uit. Een bron van AppleInsider, die bekend zou zijn met de situatie, claimt echter dat de nieuwe kabel is verbonden met een alarm. De bron weigert echter uit te leggen hoe dit systeem precies werkt.

0 Reactie(s) op: Apple Stores beveiligen iPad's en iPhone's met USB-kabel

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.