Apple test kwaliteit van Europese 4G-netwerken

Door: wouter-hoeffnagel | 01 december 2012 11:30

Nieuws

Apple is niet gerust op de kwaliteit van Europese 4G-netwerken. Het bedrijf test daarom de 4G-netwerken van Europese telecomproviders voordat het bedrijf de iPhone 5 geschikt maakt voor de Europese 4G-netwerken.

Telecoms.com meldt dat de Zwitserse telecomprovider Swisscom de werkwijze van Apple bevestigd. De provider lanceerde onlangs zijn eigen 4G-netwerk, maar kon hierbij niet direct de 4G-functionaiteiten van de iPhone 5 demonstreren. Apple zou het 4G-netwerk eerst willen testen zodra het netwerk volledig live is om zeker te stellen dat de 4G-verbinding van voldoende kwaliteit is.

Geshockeerde telecomproviders

De maatregel van Apple lijkt niet goed te worden ontvangen in de telecomsector. Telecoms.com stelt dat veel providers geshockeerd zijn door de werkwijze van Apple. Eén telecomprovider stelt tegen Telecoms.com dat het testen van 4G-netwerken demonstreert wie de leiding in de telecomsector daadwerkelijk in handen heeft.

Telecomproviders zijn echter ook van mening dat de maatregelen van Apple en positieve werking zullen hebben. Marcus Weldon, CTO van Alcatel-Lucent, stelt dat Europese gebruikers de meerwaarde van een 4G-netwerk doorgaans laag inschatten. De controles van Apple helpen volgens de CTO telecomproviders in te spelen op dit gevoel en te bewijzen dat 4G-netwerken wel degelijk grote verbeteringen met zich meebrengt ten opzichte van 3G-netwerken.

0 Reactie(s) op: Apple test kwaliteit van Europese 4G-netwerken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.