Bekijk het nieuwe iOS 7 van Apple

© PXimport

Bekijk het nieuwe iOS 7 van Apple

Geplaatst: 18 september 2013 - 05:45

Aangepast: 24 november 2022 - 10:26

Redactie ID.nl

iOS 7 zal vanavond gratis beschikbaar komen voor iPhone, iPad en iPod touch. Het mobiele besturingssysteem van Apple krijgt een opgefriste interface en komt met een grote reeks nieuwe features.

Apple-gebruikers kunnen vandaag de overstap maken naar het grof gereviseerde iOS 7. De update zal vanavond rond 19.00 uur Nederlandse tijd 'over the air' of via iTunes kosteloos worden aangeboden. iOS 7 werkt niet op de iPad 1 en iPhones ouder dan de iPhone 4, met de kanttekening dat alleen de nieuwste toestellen alle nieuwe functies ondersteunen.

 

© PXimport

Waar voorgaande updates van Apple mobiele besturingssysteem vooral functioneel waren, is ditmaal ook het uiterlijk stevig op de schop gegaan.

 

© PXimport

Snel instellingen wijzigen

Dat zal voor veel iPhone- en iPad-eigenaren even wennen zijn. Alle standaardapplicaties hebben een nieuwe vormgeving gekregen, terwijl ook de bediening van iOS zelf is gewijzigd.

 

© PXimport

Er is het Controlecentrum dat snelle instellingswijzigingen mogelijk maakt, het toegangsscherm is vernieuwd en het multitasken tussen apps krijgt een voorvertoning, waarbij apps met een veeg zijn af te sluiten.

 

© PXimport

Gebaren spelen een grote rol in het nieuwe iOS. De interface registreert bewegingen van het apparaat, maar navigatie is ook sterker verbonden met vingerbewegingen. Zo is het bijgewerkte Berichtencentrum ook op het vergrendelingsscherm naar beneden te halen en fungeert vegen over het scherm in toepassingen als vorige-knop.

 

© PXimport

AirDrop en iTunes Radio

Qua functionaliteit vallen AirDrop en iTunes Radio het meeste op. AirDrop is de app om bestanden te delen met anderen via peer-to-peer WiFi (WiFi Direct) en kennen we al van de Mac.

 

© PXimport

 

© PXimport

Met iTunes Radio, dat in eerste instantie alleen in de Verenigde Staten beschikbaar komt, wil Apple de populaire internet-radiodienst Pandora bestrijden. Deze radiodienst is overigens geen Spotify-tegenhanger, omdat het alleen genre-zenders aanbiedt.

 

© PXimport

De camera-app bevat nu rechtstreekse filters. iOS 7 organiseert de bibliotheek van de verbonden foto-app aan de hand van metadata. Deze foto's kunnen ook weer direct worden gedeeld via AirDrop, iCloud of een sociaal netwerk.

 

© PXimport

Bron: Webwereld.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten