Britse rechter verwerpt Apple-zaak tegen HTC

Door: andreas-udo-de-haes | 05 juli 2012 11:18

Nieuws

De Britse rechter maakt een abrupt einde aan de patentslagen van Apple. HTC maakt geen inbreuk op vier Apple-patenten, sterker nog, drie van de vier zijn ongeldig, waaronder slide-to-unlock.

Na een recente overwinningen van Apple tegen Samsung in de VS, krijgt Cupertino van de Britse rechter de deksel op de neus. Rechter Floyd diskwalificeert alle claims van Apple tegen HTC. Die zou inbreuk maken op vier patenten, maar dat is geenszins het geval, oordeelt Floyd (zie vonnis onderaan).

Slide-to-unlock ongeldig

Niet alleen maakt HTC met zijn toestellen geen inbreuk, drie van de vier octrooien acht de rechter zelfs ongeldig. De zaak vertoont overeenkomsten met Apple's Nederlandse zaak tegen Samsung's smartphones met drie van de vier ingebrachte patenten.

Alleen is de Britse rechter is nog veel strenger voor Apple. Een van de drie ongeldig verklaarde octrooien is EP1964 022, oftewel de slide-to-unlock methode. Die werd door de Haagse rechter eveneens als triviaal afgedaan en zijn er voorbeelden van prior art.

Meer succes in VS

Het slide-to-unlock patent is in de VS wel geaccepteerd in Apple's zaak tegen Samsung. Dit heeft geleid tot een voorlopig verkoopverbod van de Samsung Galaxy Nexus in Amerika. Google is al druk bezig met een update voor het toestel om het verkoopverbod te kunnen omzeilen.

Apple vs HTC Judgment

0 Reactie(s) op: Britse rechter verwerpt Apple-zaak tegen HTC

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.