Camera als spiegel in iOS 14

Door: Ronald Smit | 25 oktober 2020 14:26

Camera als spiegel in iOS 14
How To

De camera in iOS 14 heeft wat vernieuwingen ondergaan. Zo kun je de app onder meer overschakelen naar spiegelende modus.

Er is een groep mensen die verzot is op het nemen van selfies, onder alle mogelijk denkbare omstandigheden. En een deel van die groep vindt het onnatuurlijk aanvoelen als hun live preview niet in spiegelbeeld getoond wordt. Ergens onzin natuurlijk, want een camera levert nu eenmaal geen spiegelbeeld op. Maar om toch behoefte te komen aan de wens van het leger ‘selfieïsten’ heeft Apple in iOS 14 een spiegelbeeldweergave aan de camera toegevoegd. Start de app en schakel over naar de Selfie-modus (ofwel druk op de camera-selectieknop). Je ziet dat de spiegelweergave standaard is geactiveerd. Wil je liever de gewone ongespiegelde weergave terug, dan start je de app Instellingen. Tik daarin op Camera en zet de schakelaar achter Spiegel camera aan voorzijde uit.

Oeps, een bug?

En daarmee liepen we dan meteen tegen een wat verborgen bug in iOS 14 aan. Die schakelaar staat namelijk al uit! Aan- en weer uitzetten biedt ook geen uitkomst: de preview blijft in spiegelbeeld getoond worden. Na even doordenken blijkt de schakelaar dan ook een andere functie te hebben: door ‘m aan te zetten wordt de gemaakte selfie daadwerkelijk in spiegelbeeld bewaard. Uitzetten levert een ontspiegelde foto op. Helaas is de preview dus voortaan alleen nog maar in spiegelbeeld te bekijken.

Een van de gekkigheidjes waarmee je als gebruiker van iOS 14 (iPadOS 14 heeft ‘t zelfde euvel trouwens) mee moet leren leven. Overigens: als je dan tóch in die app Instellingen zit... Door de schakelaar achter Gebruik ‘Volume omhoog’ voor burst aan te zetten, kun je de volume-omhoog-knop gebruiken om een snelle serie foto’s te schieten. Normaal gesproken - met deze optie uitgeschakeld - start een video-opname als je die knop langer ingedrukt houdt in de foto-modus.

Deze schakelaars zijn nieuw in iOS 14.
Deze schakelaars zijn nieuw in iOS 14.

0 Reactie(s) op: Camera als spiegel in iOS 14

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.