Chinees bedrijf kraakt chip in Lightning-connector

Door: wouter-hoeffnagel | 10 oktober 2012 20:25

Nieuws

De chip in Apple's Lightning-dockconnector is gekraakt. Apple maakte onlangs bekend dat accessoiremakers een goedgekeurde chip moeten gebruiken om accessoires werkende te krijgen met apparaten met een Lightning-connector. Een Chinees bedrijf is er echter in geslaagd de Lightning-chip na te maken.

M.I.C. Gadget schrijft dat het Chinese bedrijf iPhone5mod een 'iPhone 5 Flash Lightning Dock' heeft geïntroduceerd. Het gaat om een dockingstation die op het eerste oog veel weg heeft van de dockconnector die Apple produceerde voor de 30 pins-connectors. De iPhone 5 Flash Lightning Dock is echter voorzien van een Lightning-connector, waardoor je hierin bijvoorbeeld je iPhone 5 of je vijfde generatie iPod touch kunt plaatsen.

[youtube]QxqlcyVPm5M[/youtube]

Twee onderdelen

De dockingstation bestaat uit twee onderdelen: een wit dockingstation die beschikt over een Lightning-connector en een lichtgevende USB-naar-Lightning-kabel die je hierop kunt aansluiten. Zowel de dockconnector als de kabel is beschikbaar voor 19,90 dollar. Beide onderdelen zijn samen te koop voor 39,90 dollar.

Een woordvoerder van iPhone5mod laat MacRumors weten dat het dockingstation op dit moment gebruik maakt van officiële Lightning-chips die afkomstig zijn van Apple's leverancier. Het bedrijf stelt echter ook gekraakte chips tot zijn beschikking te hebben die exact dezelfde mogelijkheden en prestaties leveren als de officiële varianten.

0 Reactie(s) op: Chinees bedrijf kraakt chip in Lightning-connector

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.