Cloudopslagdienst Mega na maanden alsnog op iPhone en iPad

Door: chris-koenis | 28 november 2013 17:00

Nieuws

Beduidend later dan op Android en de desktop is de versleutelde opslagdienst Mega nu ook beschikbaar op iOS. Ook in het Nederlands.

Ook iOS-gebruikers krijgen toegang tot Mega. De opvolger van het beruchte en uit de lucht gehaalde Megaupload geeft gebruikers 50 GB gratis opslagruimte in de cloud. Daarmee is het een directe concurrent voor diensten zoals Dropbox, Google Drive en Microsoft Skydrive. In juli kwam de applicatie al beschikbaar voor Android. Nu ruim vier maanden later is Mega ook door de ballotagecommissie van Apple goedgekeurd.

Mega is beschikbaar sinds januari 2013 en komt uit de koker van de inmiddels afgezwaaide internettycoon Kim Dotcom. Die herinneren we ons nog goed van zijn strijd met de FBI, bij het in beslag nemen van de servers van het ooit zeer populaire Megaupload. Dat bood gebruikers zelfs 200 GB gratis cloudopslagruimte.

Kritiek op encryptie

Mega is nu dus ook toegankelijk op de iPhones, iPad en iPod touch. Daarvoor is wel minimaal iOS 6 nodig. De gratis applicatie is geoptimaliseerd voor de iPhone 5(S) en slaat genomen foto's en video's direct op in de cloud. Ook de Nederlandse taal is beschikbaar.

De data van Mega is versleuteld. Bestanden worden op de opslagdienst beveiligd met een 2048-bit sleutel. Voor het aanmaken van de key wordt het wachtwoord gebruikt en wordt er entropie toegevoegd door muisbewegingen en toetsaanslagen te verwerken. Er is door cryptografen felle kritiek geweest op deze vorm van beveiliging, die diverse zwakheden zou bevatten.

0 Reactie(s) op: Cloudopslagdienst Mega na maanden alsnog op iPhone en iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.