De beste apps voor de Olympische Spelen: Team NL

Door: Martin Gijzemijter | 11 februari 2014 10:12

Review

Een spannende tijd die olympische spelen, met meer dan genoeg vermaak voor de echte sportliefhebber. Maar het kan ook zo zijn dat je eigenlijk alleen maar geïnteresseerd bent in onze Nederlandse atleten, en op zoek bent naar hele specifieke informatie. De app Team NL is dan precies wat je zoekt.

Team NL

Prijs

Gratis

Taal

Nederlands

Grootte

11,2 MB

Platformen

iOS, Android

Downloaden

iOS en Android

9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Zeer uitgebreid
 • Overzichtelijk
 • Alerts
 • Helden als favorieten
 • Minpunten
 • Bugs

Officiële app

Team NL is een officiële app van NOC*NSF en hoewel dat op zichzelf geen garantie is voor kwaliteit, betekent het natuurlijk wel dat de app-makers toegang hebben gehad tot alle relevante informatie, en dat is direct te merken.

De app is grofweg opgedeeld in twee delen, de Olympische Spelen en de Paralympics die over een week of drie worden gehouden. Het sterke van de app is dat deze zich echt volledig richt op het Nederlandse team en alle informatie daarbuiten negeert. Bijvoorbeeld, wanneer je de app start, zie je bovenin direct welk evenement voor Nederland als volgende op stapel staat (en hoe laat), zodat je weet wanneer je weer voor de televisie kunt gaan zitten.

Kies je voor het volledige overzicht van alle onderdelen die voor Nederland op stapel staan, dan kun je per onderdeel een push-alert instellen, zodat je een melding krijgt vlak voordat het onderdeel begint. Bij ieder onderdeel zie je een pasfoto van de atleet die deelneemt. Druk je op zo'n pasfoto dan verschijnt er iets dat nog het meest lijkt op een interactieve baseball card, met daarop foto's, informatie over de atleet en soms zelfs nog een introductievideo.

Op overzichtelijke wijze wordt alles dat voor Nederland relevant is in kaart gebracht.

Overzichtelijk

Het prettige van de app is dat alles ontzettend overzichtelijk is. Of je nu drukt op het nieuws (afkomstig van Nu.nl en de NOS), de medailletabel of het overzicht van alle Nederlandse atleten, de informatie wordt heel duidelijk in een overzicht gepresenteerd, zodat je direct weet waar je naar zoekt. Dat overzicht van atleten is overigens erg leuk, omdat je niet alleen informatie krijgt over wie er daadwerkelijk op de baan staat, maar ook over de mensen achter de schermen, die ze begeleiden.

Zowel atleten als begeleiders kun je toevoegen als favoriet, zodat je een persoonlijk overzicht kunt creëren van je persoonlijke helden, wanneer je niet geïnteresseerd bent in de prestaties van alle Nederlandse atleten. Al met al een uitgebreide en overzichtelijke app met écht nuttige informatie. Wel jammer dat er soms wat bugjes optreden waardoor de verkeerde foto bij de verkeerde persoon wordt getoond.

Bij de foto's gaat het soms wat mis, want dit is natuurlijk niet Sven Kramer.

1 Reactie(s) op: De beste apps voor de Olympische Spelen: Team NL

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 11 februari 2014 16:50 Anoniem
  khuo
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.