De iPod bestaat vandaag tien jaar

Door: wouter-hoeffnagel | 23 oktober 2011 19:16

Nieuws

De iPod bestaat vandaag precies tien jaar. Op 23 oktober 2001 kondigde Steve Jobs de iPod aan. Met het apparaat kon je via een gebruiksvriendelijke interface je muziekbibliotheek beheren. Het apparaat kostte ongeveer 450 euro.

De eerste generatie iPod werd in eerste instantie niet met open armen ontvangen. Op het forum van onze zusterwebsite MacWorld.com zijn veel negatieve reacties te vinden die kort na de introductie van het apparaat zijn geplaatst. Gebruikers vinden de MP3-speler niet vernieuwend genoeg en vragen zich af waarom er zo'n hype is voor 'zo iets belachelijks'.

In reviews werd de iPod met gemengde gevoelens ontvangen. CNet maakte een opsomming van de eerste reacties. Zo stelde Bryan Ma, analist bij IDC, dat de iPod aanzienlijk duurder is dan haar concurrenten, maar een aantal belangrijke voordelen biedt. Hierbij doelde de analist onder andere naar de omvang, levensduur van de batterij en anti-skip bescherming.

Ook Tim Deal, analist bij Technology Business Research, omschreef de iPod als duur. Deal wees echter op de snelle dataoverdracht die mogelijk was met de FireWire-aansluiting van de iPod, waardoor muziek sneller op het apparaat gezet kon worden.

De eerste generatie iPod

Inmiddels heeft Apple de iPod-reeks aanzienlijk uitgebreid met onder andere de iPod touch, iPod mini en iPod shuffle. Als eerbetoon aan de eerste generatie iPod kun je vandaag de dag de iPod classic in de winkels vinden. De iPod classic lijkt wat betreft uiterlijk veel op de eerste generatie iPod, maar heeft wel een aantal upgrades gekregen.

Ondanks de eerste negatieve reacties is de iPod-reeks een groot succes geworden. In 2008, het hoogtepunt van het apparaat, werden 56 miljoen iPod's verkocht. De laatste jaren dalen de verkoopcijfers van de iPod's, wat waarschijnlijk te maken heeft met de groeiende populariteit van onder andere de iPhone.

0 Reactie(s) op: De iPod bestaat vandaag tien jaar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.