De iWatch, komt hij nou wel of niet?

Door: Martin Gijzemijter | 08 september 2014 09:30

Nieuws

Morgen is het zover, dan wordt eindelijk de iPhone 6 aangekondigd. Dát er een iPhone 6 komt is zeker, de grote vraag is ditmaal hoeveel versies komen er uit, wat zijn de afmetingen, bevat het toestal Saffierglas, NFC, en ga zo maar door. Waar minder zekerheid over bestaat is de iWatch.

De smartwatch van Apple zit al jaren in de geruchtenmolen, maar Apple heeft er - uiteraard - nog met geen woord over gerept. We verwachtten de iWatch vorig jaar al, maar werden teleurgesteld. Staat ons dit jaar opnieuw een teleurstelling te wachten? Wij denken van niet, de tijd voor de iWatch lijkt rijp.

Hopelijk hoeven we morgenavond niet meer te gissen naar het uiterlijk van de iWatch.

Patenten en overnames

Er wordt vaak geroepen dat een apparaat van Apple pas bestaat als het bedrijf dat heeft aangekondigd. Tot die tijd blijft het pure speculatie. Hoewel dat tot op zekere hoogte waar is, zijn er wel degelijk signalen waaruit je kunt opmaken waar Apple mee bezig is. Op zichzelf zeggen die signalen niet veel, maar gecombineerd vertellen ze een verhaal. Dat Apple wel degelijk bezig is met een smartwatch blijkt uit de vele patenten die het bedrijf heeft aangevraagd - en toegewezen gekregen - op het gebied van wearable technologie. Dat zegt op zichzelf natuurlijk niet zoveel, Apple vraagt wel meer patenten aan. Combineer je dat echter met de wetenschap dat het bedrijf begin dit jaar LuxVue Technology heeft gekocht, een bedrijf dat zich bezighoudt met de productie van microLED-displays die het - inderdaad - prima zouden doen in een smartwatch, dan worden de geruchten al een stuk serieuzer.

Producten van LuxVue zijn niet bekend, wel wat patentinformatie.

Healthkit

En dan zijn er nog de eindeloze geruchten uit de Chinese media - jeweetwel, het land waar Apple-producten worden gemaakt - die aangeven dat Apple is begonnen aan de productie van een smartwatch, en je weet in ieder geval dat de iWatch meer is dan een droom van Apple-fans. Maar de belangrijkste hint dat de iWatch niet alleen bestaat, maar ook nog eens morgen aangekondigd zal worden? Dat is natuurlijk de komst van Healthkit in iOS 8, waarmee Apple de iPhone geschikt maakt voor een wereld aan medische applicaties. Applicaties die prima samenwerken met externe apparaten, zoals wearables. Natuurlijk bestaat er de mogelijkheid dat Apple doelt op wearables als de Nike Fuelband, de Fitbit enzovoort. Maar als het bedrijf óóit van plan is om de iWatch te lanceren, dan is de lancering van Healthkit natuurlijk het ideale moment. Plus, Apple lijkt een appstore voor wearables te willen beginnen.

HeathKit op een telefoon is prima, maar op een wearable zou dat nog veel handiger zijn.

Garanties zijn er niet, Apple blijft Apple, maar met dit alles in het achterhoof, zou het ons verbazen als de iWatch morgen niet wordt aangekondigd. Bij voorkeur na de favoriete zin van Jobs vlak voor hij iets groots aankondigde: 'Oh, one more thing.' Dat wil overigens niet zeggen dat je over twee weken zo'n fijne wearable om je pols kunt dragen, hardnekkige geruchten beweren namelijk ook dat de iWatch pas in het voorjaar van 2015 daadwerkelijk te koop zal zijn.

Nog één nachtje slapen.

2 Reactie(s) op: De iWatch, komt hij nou wel of niet?

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 8 september 2014 16:47 Anoniem
  Bij apple zijn ze teleurstellingen van klanten en media al gewend
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 28 oktober 2014 18:07 Anoniem
  het moet 50 euro zijn
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.