De maatregelen die Apple neemt om prototypes geheim te houden

Door: wouter-hoeffnagel | 10 september 2011 19:48

Nieuws

Een ontwikkelaar heeft een boekje open gedaan over de moeite die Apple doet om prototypes van haar apparaten voor de lancering geheim te houden. Zo zou Apple van personen met toegang tot de apparaten eisen dat zij het apparaat alleen gebruiken in een kamer zonder ramen en met vernieuwde sloten.

De ontwikkelaar vertelt tegen BusinessInsider dat hij waarschijnlijk de zesde persoon was die de eerste generatie iPad in handen kreeg. De ontwikkelaar is de maker van een inmiddels 'zeer succesvolle' iPad app, maar wil niet met naam genoemd worden. Apple wilde de nog niet gelanceerde iPad pas aan de ontwikkelaar toevertrouwen nadat hij allerlei maatregelen had genomen om de veiligheid van het apparaat te garanderen.

Zo moest de ontwikkelaar een kamer reserveren die geen ramen had. De sloten van deze kamer moesten worden vernieuwd om te voldoen aan Apple's eisen. De kamer mocht alleen worden betreden door in totaal vier ontwikkelaars, van wie Apple zowel de naam als het Burger Service Nummer van heeft genoteerd.

De maatregelen gaan echter verder. Apple heeft in de tafel van de ontwikkelaar een gat geboord om de iPad met behulp van sloten aan de tafel te kunnen bevestigen. Daarnaast werd de iPad voorzien van een speciaal ontworpen frame, waardoor het uiterlijk van het apparaat geheim moest blijven.

De meest opvallende maatregel die Apple heeft genomen is echter het fotograferen van de structuur van het bureaublad waarop de iPad werd gemonteerd. Door dit bij iedere ontwikkelaar die toegang kreeg tot de iPad te doen was het voor Apple mogelijk uitgelekte foto's terug te leiden naar een individuele ontwikkelaar.

Uiteraard werd de ontwikkelaar verplicht alle informatie die hij over de iPad kon verzamelen voor zich te houden. Hij mocht zelfs zijn eigen vrouw of zijn werkgever niets over het project vertellen.

Via: Apple Insider

0 Reactie(s) op: De maatregelen die Apple neemt om prototypes geheim te houden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.