Derde generatie iPad krijgt mogelijk vernieuwd Retina-scherm

Door: wouter-hoeffnagel | 07 september 2012 19:01

Nieuws

De derde generatie iPad krijgt mogelijk een kleine update. Apple zou ontevreden zijn over onder andere het batterijverbruik van het Retina-scherm en deze daarom willen vervangen.

Dit zegt Richard Shim, analist bij DisplaySearch, tegen CNET op basis van bronnen binnen de leveranciersketen van Apple. De analist stelt dat de iPad 3 Apple's 'plan B' is. Plan A zou hebben bestaan uit een iPad die even zwaar was dan de iPad 2. De huidige derde generatie iPad is echter iets zwaarder dan zijn voorganger.

Te dik en te zwaar

Apple zou daarom niet tevreden zijn met het eindresultaat. Het huidige Retina-scherm zou te veel energie verbruiken, waardoor de batterij van de iPad te snel leeg raakt. Het scherm zou daarnaast te dik zijn, terwijl de iPad naar Apple's mening te zwaar is.

Shim stelt binnen de leveranciersketen aanwijzingen te zien dat Apple de derde generatie iPad daarom wil voorzien van een vernieuwde versie van het Retina-scherm. Het scherm zou minder energie verbruiken, wat de batterijduur van het apparaat ten goede komt. Daarnaast zou het scherm ook lichter en dunner worden.

Backlight

Ook de backlight van het apparaat wordt volgens Shim vernieuwd. Apple zou een manier hebben gevonden om goedkopere backlights te maken, waardoor het bedrijf minder geld kwijt is aan de productie van de iPad.

0 Reactie(s) op: Derde generatie iPad krijgt mogelijk vernieuwd Retina-scherm

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.