Dit gaan we zien in de Pokémon GO-update

Door: Martin Gijzemijter | 27 juli 2016 07:21

Nieuws

Pokémon GO is nog geen maand uit, maar nu al wordt er met veel verlangen uitgekeken naar de update die eraan zit te komen. Terecht, want er worden ons mooie dingen beloofd door Niantic. Of het állemaal in de komende update zit is niet zeker maar dit is wat je binnenkort kunt verwachten.

1. Meer Pokémon

Tja, dit mag voor de vaste Pokémon aanhang natuurlijk geen verrassing heten. Want ze zijn leuk hoor, die 151 Pokémon in deze eerste versie van Pokémon GO, maar wie Pokémon kent weet natuurlijk dat de franchise veel meer wezentjes rijk is. Of de Pokédex op chronologische wijze wordt afgewerkt (dus na generatie één, nu generatie twee), is niet bekend, maar zeker is wel dat het universum zich vrij rap zal ontvouwen in Pokémon GO. Lees ook: 7 dingen die je moet weten over Pokémon GO.

2. Meer modules

De Lure Modules zijn superhandig gebleken. Niet alleen voor spelers die een eenvoudige manier zoeken om Pokémon te lokken, maar ook voor bedrijven die een eenvoudige manier zoeken om spelers te lokken. Want tja, als er toevallig pal naast je restaurant een Pokéstop zit met een Lure Module daaraan gekoppeld, dan is het wel héél aantrekkelijk om daar even wat te gaat eten of drinken. Ook Niantic weet dat. Volgens John Hanke, oprichter van het bedrijf, worden er meerdere uitbreidingen overwogen, waaronder een Healing Module. Kortom, dan zouden we dus met z'n allen naar een Pokéstop kunnen om onze Pokémon te laten bijkomen na een flinke battle in de Gym. Goed idee, kom maar op.

3. Sponsoring

Pokémon mag dan in de basis gratis zijn, Niantic is natuurlijk geen filantropische instelling. Oftewel, er moet geld verdiend worden. Nu lukt dat prima met Pokéballs, Razz Berries en allerlei andere zaken die je kunt kopen, maar we zijn er nog niet. Want wat dacht je van een Pokéstop gesponsord door McDonald's? Of draai het even om: een Pokéstop ín McDonald's? En wat als daar een Lure Module en een Healing Module ingeschakeld zijn. Tijd voor een burgertje, toch?

4. In-game breeding

Hoe dit precies vorm moet gaan krijgen is nog niet bekend, maar Hanke liet tijdens de Comic Con weten dat er ook serieus wordt overwogen om het breeden van Pokémon in het spel mogelijk te maken. We hopen dat dit idee uiteindelijk doorgang vindt, want dat zou Pokémon GO veel meer een echt Pokémon-spel maken, in plaats van een supertoffe augmented reality-game die vooral erg leunt op een krachtige franchise.

5. Ruilen!

En als we het dan toch hebben over een écht Pokémon-spel: weet je nog waarom Pokémon in de jaren negentig zo populair was? Precies: ruilkaarten. En Niantic staat op het punt om de twee werelden, die van de kaarten en van de computergames samen te laten komen, door je in staat te stellen Pokémon te ruilen! Mag ik twee Ditto's voor een Eevee? Nee? Waarom nou niet? We zijn ervan overtuigd dat deze stap Pokémon GO een tweede hype zal opleveren. Wanneer? Hanke mag het weten!

Laat hieronder je e-mailadres achter en wordt op de hoogte gehouden van tips en het laatste nieuws over Pokémon GO!

E-mailadres:
Ja, ik meld mij aan voor de nieuwsbrief en mailings van Computer!Totaal

1 Reactie(s) op: Dit gaan we zien in de Pokémon GO-update

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 2 augustus 2016 19:50 Anoniem
    alstublieft kunnen we binnenkort ruilen dat zou super cool zijn dan kan ik gewoon iets wat ik heel vaak dubbel heb met iemand die die niet heeft maar iets dubbel hebt wat ik niet heb dat zou echt leuk zijn.. en dat van die pokestop in McDonald super slim. :) :) :)
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.