Dit is hét moment om je iPhone te dumpen

Door: Chwhynny Overbeeke | 18 september 2017 10:15

How To

Als je eraan zit te denken om een nieuwe telefoon aan te schaffen, ga je natuurlijk je oude iPhone verkopen. En dit is precies het juiste moment. In dit artikel leggen we uit waarom.

Apple heeft onlangs drie nieuwe iPhone-modellen aangekondigd, en als je van plan bent om er eentje te gaan kopen, is het geen goed idee om geld te besparen door je oude iPhone te verkopen. Veel mensen die niet per se het allernieuwste model hoeven te hebben, zitten te springen om een goede deal, en daarom zul je geen moeite hebben om van je oude iPhone af te komen.

Veilingsites

Uit onderzoek van veilingsite eBay is gebleken dat er vlak nadat er een nieuwe iPhone aangekondigd is, er veel meer naar iPhones gezocht wordt. Daardoor is de kans groter dat mensen jouw aanbieding tegen zullen komen, en je dus sneller van je oude apparaat af bent. Vorig jaar werden er alleen al op eBay in de 90 dagen die volgden op de aankondiging van de iPhone 7, zo'n 175.000 iPhone 6 apparaten verkocht.

De dag dat de nieuwe iPhone ook daadwerkelijk in de winkel belandt (meestal zo'n tien dagen na de aankondiging) is de allerbeste dag om je oude iPhone te verkopen. Dat is namelijk de dag waarop de meeste tweedehands iPhones verkocht worden.

Inruilen

Als je je apparaat liever inruilt voor cash of spaarpunten, is nu ook het beste moment om dit te doen. Nu krijg je namelijk nog een hoger bedrag voor je oude apparaat dan over een paar maanden, wanneer de meeste mensen inmiddels al een aankoop gedaan hebben.

iPhone verkopen

Als je je iPhone wilt gaan verkopen, is het heel belangrijk dat je hem eerst helemaal wist, zodat ze er niet meer op staan voor de koper van je apparaat. Dit kun je doen door de fabrieksinstellingen te herstellen. Dan wordt ook meteen de meest recente versie van iOS geïnstalleerd.

Als je je bestanden en instellingen wilt overzetten naar je nieuwe iPhone, is het van belang dat je eerst een reservekopie maakt. Je kunt deze dan daarna op je nieuwe apparaat herstellen.

Het handigste is om via iCloud een reservekopie te maken, omdat je dan niet met iTunes op je Mac of pc in de weer hoeft. Het is dan wel van belang dat je genoeg ruimte vrij hebt op iCloud. Afhankelijk van wat er allemaal op je iPhone staat, kan een reservekopie namelijk flink wat ruimte in beslag nemen.

Om je oude iPhone helemaal te wissen, moet je op je oude iPhone naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in gaan, en op Wis alle inhoud en instellingen drukken. Het kan zijn dat je toegangscode en het wachtwoord van je Apple ID moet invoeren om deze taak uit te kunnen voeren. Vervolgens zal alles wat op je iPhone staat gewist worden, en worden de fabrieksinstellingen hersteld. Het is dan net alsof je iPhone recht uit de doos komt.

Je kunt je apparaat ook wissen met behulp van je Mac of PC, maar dit is wat omslachtiger. Hier kun je teruglezen hoe je dit kunt doen.

0 Reactie(s) op: Dit is hét moment om je iPhone te dumpen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.