Dit kunnen we verwachten van de WWDC van Apple

Door: Justin Doornekamp | 01 juni 2020 10:00

Nieuws

Apple heeft aangekondigd dat zijn jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC) dit jaar op 22 juni plaatsvindt en enkel online is te volgen, vanwege de coronacrisis. Wat kunnen we verwachten?

In maart liet Apple al weten dat de WWDC, een conferentie die doorgaans een gehele week duurt, dit jaar enkel online plaatsvindt vanwege de coronacrisis. “WWDC20 zal onze grootste conferentie tot dusver worden, waarbij we meer dan 23 miljoen ontwikkelaars bij elkaar brengen om te leren over de toekomst van de Apple-platforms”, aldus topman Phil Schiller van het bedrijf.

iOS 14 en fitnessapp

Details over geplande sessies en toespraken tijdens WWDC volgen in juni. Het blijft dus koffiedik kijken voor wat betreft de aankondigingen die we kunnen verwachten. Desondanks ligt het in de lijn der verwachting dat Apple nieuwe versies van de bestaande besturingssystemen zal aankondigen. Zo kregen techwebsites 9to5Mac en MacRumors eerste versies van iOS 14 in handen, die wat meer inzicht geven in welke software-updates we kunnen verwachten in juni. Zo zou iOS mogelijk een nieuwe fitnessapp krijgen, waarmee je fitnessvideo’s kunt downloaden met diverse trainingen en oefeningen om gezond te blijven. Deze app zal niet alleen naar de iPhone komen, maar ook naar de iPad en Apple TV. Je sportsessies worden gesynchroniseerd met de verschillende versies van de app, waardoor je altijd en overal verder kunt gaan waar je was gebleven.

smartwatch of fitnesstracker
In iOS 14 vinden we mogelijk een fitnessapp van Appel.

Update voor Pencil

Ook komt er een software-update voor de Apple Pencil, waardoor het mogelijk is om met de pen zinnen te schrijven en om deze zinnen om te zetten in een standaard tekst. Verwacht ook nieuwe iMessage-functionaliteiten, waaronder een Slack-achtig notificatiesysteem en de mogelijkheid om berichten in te trekken nadat je ze hebt verstuurd. Verder zou Apple nog wat sleutelen aan de muisondersteuning in iOS en iPadOS.

De Apple Pencil krijgt waarschijnlijk een update.

watchOS 7

Vermoedelijk zal Apple een nieuwe versie van het besturingssysteem van de Apple Watch aankondigen, watchOS 7. In het besturingssysteem vinden we mogelijk een slaaptracker en nieuwe wijzerplaten, die vlaggen van diverse landen toont. Volgens persbureau Bloomberg wordt het daarnaast mogelijk om browsers en e-mailprogramma’s van derde partijen als standaard in te stellen. Je hoeft dan dus niet standaard meer gebruik te maken van Safari.

Naast een nieuwe versie van iOS 14 en watchOS 7 zal Apple vermoedelijk meer details geven over iPadOS 14, macOS 10.16 en tvOS 14.

WWDC is overigens niet het enige grote evenement voor softwareontwikkelaars dat volledig digitaal zal plaatsvinden. Eerder deze maand werd het Build 2020-evenement van Microsoft online gehouden. Een soortgelijk conferentie van Google, I/O 2020, werd in maart juist geannuleerd.

0 Reactie(s) op: Dit kunnen we verwachten van de WWDC van Apple

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.