Dit zijn de beste iPad-accessoires

Door: Maikel Dijkhuizen | 24 mei 2021 13:08

Review

Met de aanschaf van een nieuwe iPad ben je er nog niet. Allereerst verdient de duurbetaalde tablet de nodige bescherming in de vorm van een hoesje. Die zijn in allerlei smaken verkrijgbaar. Met een zogeheten bookcase-hoes bescherm je zowel de voor- als achterzijde, terwijl je de iPad ook nog eens via een standaard kunt neerzetten. Daarnaast bestaan er hoesjes met een geïntegreerd toetsenbord, zodat je de iPad als veredelde laptop gebruikt. We maken met een muis, los toetsenbord en stylus het arsenaal aan handige iPad-accessoires compleet.

6x iPad-hoezen

Just in Case Smart Tri-Fold

Prijs: Vanaf € 19,95
www.kieskeurig.nl

De betaalbare Just in Case Smart Tri-Fold is zo’n beetje voor iedere hedendaagse iPad in diverse kleuren verkrijgbaar. Let goed op bij welke (web)winkel je dit bookcase-hoesje aanschaft, want de prijsverschillen zijn aanzienlijk. Je klikt de tablet in een stevige houder, waarbij een flap het scherm beschermt tegen krasjes. Zodra je de hoes openklapt, springt het scherm vanzelf aan. Handig is dat je de flap naar achteren kunt klappen. Creëer aan de hand van een vouwconstructie een standaard en zet de iPad rechtop neer. Deze hoes is zowel met als zonder penhouder verkrijgbaar.

Just in Case Kids Cover Ultra

Prijs: Vanaf € 29,95
www.kieskeurig.nl

Wie de iPad geregeld aan jonge kinderen uitleent, kan de Just in Case Kids Cover Ultra overwegen. Die is voor de reguliere iPad (2019/2020) en iPad Air (2019) geschikt, waarbij de dikke wanden van schuimrubber het kostbare apparaat behoeden voor val- en stootschade. Dankzij het stevige handvat nemen kinderen de iPad eenvoudig mee. Het handvat fungeert overigens ook als standaard, want je kunt dit onderdeel naar achteren buigen. Deze robuuste kinderhoes is in de kleuren blauw, rood en roze verkrijgbaar.

Otterbox Defender

Prijs: Vanaf € 89,99

www.otterbox.eu

De Defender van Otterbox maakt zijn naam waar, want dit hoesje bevat extra verstevigde hoeken. Volgens de fabrikant overleeft de tablet sowieso een val van maximaal 1,5 meter. Een voordeel is dat de Defender een geïntegreerde screenprotector bevat, waardoor de iPad ook is beschermd tegen krasjes. Verder koppel je het buitenste gedeelte van het hoesje los en gebruik je het vervolgens als standaard. De Defender is beschikbaar voor de volledige iPad-familie. Otterbox hanteert forse adviesprijzen, maar webwinkels vragen vaak veel lagere bedragen.

Targus VersaVu

Prijs: Vanaf € 49,99
https://eu.targus.com

Onder de naam VersaVu ontwikkelt Targus stijlvolle bookcase-hoesjes voor alle iPad-smaken. Naast een fraaie afwerking en degelijke bescherming via een dikke laag kunststof, heeft dit hoesje nog meer te bieden. Zo zet je de tablet zowel horizontaal als verticaal neer, waarbij je de hoogte naar eigen wens aanpast. Verder bevat de VersaVu een magneetsluiting, zodat de beschermflap niet zomaar in een tas openspringt. Tot slot is er een penhouder inbegrepen.

UAG Metropolis

Prijs: Vanaf € 49,99
www.urbanarmorgear.com

Bij de UAG Metropolis is je iPad in goede handen. Dit bookcase-hoesje bestaat namelijk uit keiharde kunststof en bevat verstevigde randen. Kortom, je tablet kan dankzij dit product wel een stootje hebben. Gelukkig is er ook aan functionaliteit gedacht. Gebruik de geïntegreerde standaard om een filmpje te kijken en berg een stylus netjes op in de aanwezige houder. De Metropolis is voor alle iPad-modellen verkrijgbaar, waarbij je keuze hebt tussen de kleuren blauw, rood en zwart.

Otterbox Symmetry Clear

Prijs: Vanaf € 69,99
www.otterbox.eu

Apple besteedt veel aandacht aan het design van zijn producten, en met deze transparante hoes blijft de fraaie vormgeving van jouw iPad zichtbaar. De Symmetry Clear is geschikt voor reguliere iPads van de zevende en achtste generatie. Het betreft een zogeheten backcoverhoes, waarbij de achterkant en randen zijn beschermd. Aan de rechterkant kun je bovendien een stylus in de houder kwijt. Verder klap je de linkerkant eenvoudig open voor het geval je een magnetisch toetsenbord wilt aansluiten.

4x Toetsenbordhoesjes

Apple Smart Keyboard Folio

Prijs: Vanaf € 199,-
www.apple.com

Wil je een qwerty-toetsenbord én een hoesje voor je iPad? In dat geval is de Smart Keyboard Folio voor de iPad Air en iPad Pro een interessante optie. Via een magnetische constructie manoeuvreer je de tablet in deze toetsenbordhoes, waarna je meteen begint met tikken. Pas de hoek van het scherm naar eigen wens aan. Houd er rekening mee dat dit product de hoeken van je iPad niet beschermt.

Apple Magic Keyboard

Prijs: Vanaf € 339,-
www.apple.com

Ben je dagelijks urenlang met een iPad Air of iPad Pro in de weer, dan biedt dit (prijzige) Magic Keyboard je het nodige comfort. Onder het verlichte qwerty-toetsenbord bevindt zich een touchpad, waardoor je de tablet voortaan als volwaardige laptop gebruikt. Nuttig is verder de aanwezige usb-c-poort aan de zijkant. Laad hiermee de tablet op, terwijl je de aansluiting op de iPad voor andere doeleinden gebruikt.

Logitech Slim Folio

Prijs: € 99,99
www.logitech.com

De Logitech Slim Folio is in combinatie met een reguliere iPad een uitstekende toetsenbordhoes. In de stevige houder passen iPads van de zevende en achtste generatie. Vergeleken met de eigen producten van Apple heeft dit exemplaar als voordeel dat het hoesje, naast de voor- en achterkant, ook de hoeken van de tablet beschermt. Bovendien is er plek voor een stylus. De Slim Folio communiceert via bluetooth met de iPad.

Logitech Folio Touch

Prijs: € 159,-
www.logitech.com

Bezitters van een recente iPad Air of iPad Pro (alleen 11 inch) halen met de Folio Touch een veelzijdige toetsenbordhoes in huis. Naast het toetsenbord is er namelijk ook een touchpad met multitouch-ondersteuning beschikbaar. Verder past de toetsenbordverlichting zich automatisch aan het omgevingslicht aan, zodat je ook in de late uurtjes de juiste letters nog kunt vinden. Handig zijn tot slot de sneltoetsen om onder meer het volume en de mediaweergave te reguleren.

4x iPad-accessoires van Apple

Apple Magic Mouse 2

Prijs: Vanaf € 85,-
www.apple.com

Lijkt het je wel wat om je iPad met een muis te bedienen? De oplaadbare Magic Mouse 2 is geschikt voor meerdere generaties iPads. Gunstig is dat de fijngevoelige sensor werkt op iedere ondergrond, waardoor je geen muismat nodig hebt. Vind je de Magic Mouse 2 te duur? Het is sinds de introductie van iPadOS 13 ook mogelijk om een willekeurige bluetoothmuis op een iPad aan te melden. Een usb-muis werkt overigens ook, maar dan heb je een speciaal verloopstukje nodig.

Apple USB‑C‑naar‑digitale‑AV‑multipoort-adapter

Prijs: € 79,-
www.apple.com

Sommige iPads hebben een usb-c-aansluiting; dat geldt voor de laatste generaties van de iPad Pro en de vierde generatie iPad Air. Via de hdmi-uitgang van deze adapter sluit je desgewenst een scherm, televisie of projector op de tablet aan. Nuttig voor het geval je bijvoorbeeld foto’s, video’s of presentaties in het groot wilt weergeven. De maximale resolutie bedraagt 3840 × 2160 pixels. Naast een usb-c-aansluiting voor oplaaddoeleinden is er ten slotte ook nog een reguliere usb-poort voor een randaccessoire aanwezig.

Apple Lightning-naar-digitale-AV-adapter

Prijs: € 55,-
www.apple.com

Heb je een iPad met een lightning-aansluiting en wil je een scherm, televisie of projector aan de tablet koppelen? Dat kan met deze adapter! Prik het stekkertje in je iPad en sluit aan de andere zijde via hdmi een tweede scherm aan. Je kijkt vervolgens naar full-hd-beelden. Handig is dat de adapter ook zelf een lightning-ingang bevat, zodat je de iPad tussentijds kunt opladen.

Apple USB‑C-naar-SD-kaartlezer

Prijs: € 45,-
www.apple.com

Met deze adapter kopieer je rechtstreeks foto’s vanaf een sd-kaart naar een geschikte iPad. Dat is bijvoorbeeld handig voor het geval je de kiekjes op de tablet wilt bekijken of kleine correcties wilt toepassen. Je hebt hiervoor geen pc of laptop meer nodig. De hier besproken adapter bevat een usb-c-connector. Voor iPads met een lightning-aansluiting ontwikkelde Apple eveneens een geschikte sd-kaartlezer. Die kost 35 euro.

3x Stylussen voor iPad

Apple Pencil (2e generatie)

Prijs: € 135,-
www.apple.com

Is de peperdure Apple Pencil (inclusief persoonlijke inscriptie) zijn hoge prijskaartje waard? Goede vraag, want de adviesprijs van 135 euro is vergeleken met andere stylussen nogal fors. Voor grafische doeleinden is de Apple Pencil van grote waarde. De drukgevoelige punt is uiterst nauwkeurig, zodat je moeiteloos dunne en dikke lijnen kunt tekenen; het is net alsof je een echt potlood in handen hebt. Gunstig is dat de Apple Pencil volledig draadloos werkt, ook tijdens het opladen. Berg de stylus via een magneetkoppeling van een recente iPad Pro of iPad Air op, waarna het oplaadproces begint. Houd er rekening mee dat dit tekeninstrument niet compatibel is met de reguliere iPad. Hiervoor kun je de Apple Pencil van de eerste generatie overwegen (99 euro).

Logitech Crayon

Prijs: € 69,99
www.logitech.com

De Logitech Crayon werkt op alle iPads die in 2018 of later zijn uitgebracht. Een belangrijk verschil met de Apple Pencil is dat je voor dikke lijnen de punt dient te kantelen; de punt is namelijk niet drukgevoelig. Dat maakt de Logitech Crayon minder geschikt voor het tekenen van gedetailleerde illustraties. Voor het schrijven van aantekeningen of het maken van grove schetsen werkt deze betaalbare stylus prima. Volgens Logitech biedt de accu een schrijftijd van zo’n zeven uur. Je laadt het tekeninstrument via een (niet meegeleverde) lightning-kabel op.

Wacom Bamboo Fineline 3

Prijs: Ca. € 50,-
www.wacom.com

Wacom is gespecialiseerd in de productie van tekentablets en logischerwijs ontwikkelt het bedrijf ook allerlei stylussen. De Bamboo Fineline 3 is een betaalbaar exemplaar voor iPad-bezitters. De punt is drukgevoelig, waardoor creatievelingen gedetailleerde illustraties kunnen maken. Dankzij een bluetoothkoppeling werkt deze stylus ook in combinatie met oudere iPads. Handig is dat je de kwetsbare punt via een draaibeweging kunt intrekken. Opladen gebeurt via de meegeleverde micro-usb-kabel. De Bamboo Fineline 3 is verkrijgbaar in de kleuren wit, blauw, lichtblauw en zwart.

0 Reactie(s) op: Dit zijn de beste iPad-accessoires

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.