Dit zijn de nieuwe functies van iOS 13.5

Door: Justin Doornekamp | 10 juni 2020 09:26

Nieuws

Apple heeft iOS 13.5 uitgebracht. Met de update voor het besturingssysteem springt het bedrijf in op enkele problemen die gebruikers ervaren in de huidige coronacrisis. Wij bespreken de laatste functies.

iOS 13.5 is in veel opzicht een soort corona-update en moet je iPhone aanzienlijk gebruiksvriendelijker maken als je een mondkapje draagt. Gebruikers maakten in groten getale melding dat Face ID niet goed werkt met een mondkapje op.

Apple heeft hier voor de laatste versie van het besturingssysteem een oplossing voor gevonden, al is het helaas nog steeds niet mogelijk om Face ID te gebruiken als je een mondkapje draagt. Wel krijg je nu sneller het scherm te zien om je toegangscode in te vullen, zodat je je telefoon direct kunt ontgrendelen.

Snel ontgrendelen

Voorafgaand aan iOS 13.5 kon het lang duren voordat je het ontgrendelingsscherm kreeg, omdat de iPhone je gezicht bleef scannen om je telefoon te ontgrendelen. Pas na enkele pogingen, kreeg je de mogelijkheid om je toegangscode in te voeren. Nu kun je dus direct je code invoeren.

Hoewel je je telefoon via Face ID dus niet kunt ontgrendelen met een mondkapje op, herkent de iPhone wél dat je er eentje op hebt. Het voordeel hiervan is dat je niet iedere keer Face ID aan- of uit hoeft te zetten als je een mondkapje draagt, maar de iPhone herkent zelf of het nodig is om je toegangscode in te vullen of niet. Dit kan je een hoop frustratie besparen als je in de winkel staat en snel je toestel wilt ontgrendelen om bijvoorbeeld te betalen met Apple Pay.

Corona-apps

De afgelopen tijd heeft Apple samen met Google gewerkt aan ondersteuning voor corona-apps die je locatie nodig hebben. Met iOS 13.5 is de ondersteuning ingebakken. In Nederland zijn er nog geen apps die van deze techniek gebruik maken, maar doordat smartphones de techniek nu faciliteren kan dit overheden en gezondheidsinstellingen helpen om sneller traceerapps uit te rollen. Deze apps moeten het gemakkelijker maken om telefoongebruikers te waarschuwen als zij in contact zijn gekomen met mensen die positief getest zijn op het coronavirus. Apple en Google hebben al aangegeven de techniek alleen te willen gebruiken voor de huidige pandemie.

iOS 13.5 is inmiddels te downloaden, maar let op: Apple heeft aangegeven dat het na de update niet mogelijk is om je iPhone weer terug te zetten naar de vorige versie, iOS 13.4.1. Apple wil dat zoveel mogelijk gebruikers de meest recente software hebben.

0 Reactie(s) op: Dit zijn de nieuwe functies van iOS 13.5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.