Doe meer met de iPhone

Door: onno-karman | 17 september 2010 11:16

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

De iPhone en iPod Touch zijn fraaie apparaten, maar hebben wat beperkingen. Zo kunt u geen bestanden opslaan, u kunt niet mee printen en geen flash-filmpjes afspelen. Wij laten zien hoe u op de iPhone of ipod Touch de meeste van deze beperkingen oplost of omzeilt!

De iPhone en iPod Touch zijn fraai apparaten, maar bij de ontwikkeling ervan heeft Apple een aantal voorzieningen achterwege gelaten. Gelukkig zijn er creatieve mensen die met dergelijke uitdagingen aan de slag gaan. Inmiddels zijn er verschillende omwegen gevonden waarmee de genoemde beperkingen kunnen worden opgelost of ondervangen.

iPhone en iPod Touch

Hoewel er in dit artikel voornamelijk wordt gesproken over de iPhone, werken de tips ook op de iPod Touch. U kunt gebruik maken van een iPhone 3G, 3GS en 4 en iPod Touch met iOS 3 of 4. Wellicht werken sommige tips ook op de iPad.

Deel 1. Draadloos netwerk

Zoals gebruikelijk beginnen we bij de basis. Hoe neemt u uw iPhone eigenlijk op in een draadloos netwerk? Heel lastig is dat in de meeste gevallen niet. Mocht u uw iPhone reeds op uw WiFi-netwerk hebben aangesloten, dan kunt u deze tips overslaan.

1. Wifi-verbinding

In principe is het verbinden van uw iPhone met een WiFi-netwerk kinderspel. Allereerst dient u er natuurlijk voor te zorgen dat WiFi op uw iPhone aan staat. Ga naar Instellingen en tik op Wi-Fi. Verplaats het schuifje bovenin het scherm, zodat een blauwe 1 zichtbaar wordt. Uw iPhone zoekt nu alle beschikbare draadloze netwerken die binnen zijn bereik zijn. Na enkele seconden krijgt u dit overzicht te zien. Selecteer uw eigen netwerk. Als u verstandig bent, hebt u het netwerk beveiligd. In dat geval moet u nu uw wachtwoord invoeren.

Selecteer uw draadloze netwerk uit de lijst en voer het wachtwoord in.

2. Vragen om verbinding

Onderaan in het scherm met de beschikbare netwerken ziet u de optie Vraag om verbinding. Als u deze optie inschakelt, krijgt u iedere keer als u buiten bereik van uw netwerk bent een schermpje in beeld met de vraag met welk netwerk u verbinding wilt maken. Dit kan op den duur gaan irriteren, zeker als u bijvoorbeeld alleen even naar buiten gaat om de post te halen. Als u deze optie uitschakelt, blijft u verschoond van deze meldingen. Uw iPhone zal overigens altijd automatisch verbinden met uw eigen netwerk, als u maar binnen bereik van dat netwerk bent.

Wilt u niet steeds de vraag krijgen of u verbinding wilt maken? Schakel de optie eenvoudigweg uit.

3. Mac-adres bekijken

Sommige draadloze netwerken zijn voor extra veiligheid zó ingesteld dat alleen vooraf ingestelde apparaten toegang hebben. Dit gebeurt aan de hand van een unieke code, het zogeheten mac-adres. Op de iPhone wordt het mac-adres echter anders genoemd, namelijk 'Wi-Fi-adres'. Het staat vermeld in het Info-scherm. U komt hier via Instellingen, Algemeen, Info. U moet daarbij wel even een stuk naar beneden scrollen.

Het unieke mac-adres wordt op de iPhone 'Wi-Fi-adres' genoemd.

0 Reactie(s) op: Doe meer met de iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.