Dubbele bestanden verwijderen op je Mac

© PXimport

Dubbele bestanden verwijderen op je Mac

Geplaatst: 23 september 2014 - 11:41

Aangepast: 24 november 2022 - 11:05

Redactie ID.nl

De kans dat je dubbele bestanden op je Mac hebt is aanzienlijk. Bestanden in verschillende mapjes, dingen die je dubbel hebt gedownload, het is zo gebeurd. Maar het is wél heel zonde van de ruimte. Met Duplicate Zapper maak je er korte metten mee.

Duplicate Zapper downloaden

Duplicate Zapper heeft slechts één functie, namelijk het opsporen van duplicaten op je harde schijf. Het is in dat opzicht wel jammer dat het programma niet gratis is, aan de andere kant, 89 cent is niet veel voor een programma dat je tijd en ruimte kan besparen. Je downloadt Duplicate Zapper in de Mac App Store. Lees ook: Hoe gezond is jouw harde schijf?

Duplicate Zapper gebruiken

Wanneer je de app hebt gedownload en gestart, geef je met behulp van een aantal eenvoudige aan/uit-knoppen aan op wat voor soort bestanden je wilt zoeken. Zo kun je aangeven dat je wel wilt zoeken op dubbele foto's, maar dat muziekbestanden overgeslagen moeten worden. Ook kun je aangeven dat het programma niet alleen moet zoeken op dubbele bestanden, maar ook op dubbele mappen.

 

© PXimport

Duplicate Zapper is niet gratis, maar is de 89 cent meer dan waard.

Vervolgens geef je aan in welke mappen je wilt zoeken en in welke mappen juist niet. Dat kan handig zijn als je weet dat er bepaalde mappen zijn die qua bestandsnaam wel hetzelfde zijn, maar die in werkelijkheid niet hetzelfde zijn (bijvoorbeeld foto's van verschillende camera's samengevoegd op één computer). De app gaat op zoek naar de duplicaten en geeft per categorie aan wat er gevonden wordt. Vervolgens kun je per bestand razendsnel aangeven welke van de twee je wilt behouden.

 

© PXimport

Laat Duplicate Zapper de dubbelen vinden, en vervolgens razendsnel verwijderen.

De app selecteert er standaard eentje per bestand, maar we kunnen ons voorstellen dat je dit zelf toch even wilt controleren. Heb je je selectie gemaakt, druk dan op Zap! Je ziet direct een 'verslag' van hoeveel ruimte je hebt bespaard door de duplicaten te verwijderen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten