Duik dieper in iOS 8

Door: richard-borgman | 28 oktober 2014 19:30

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

Veelbelovende update

Naast de vele verbeteringen en nieuwe onderdelen die we zelf bij de lancering hebben kunnen testen, biedt de introductie van het nieuwe besturingssysteem veel mogelijkheden die pas in het komende jaar tot bloei zullen komen. Dit heeft met name te maken met de grote hoeveelheid gereedschappen en hulpmiddelen die ontwikkelaars van apps ter beschikking krijgen van Apple. Denk bijvoorbeeld aan HealthKit, een platform dat allerlei informatie over de gezondheid van de gebruiker bundelt in de nieuwe app Gezondheid. Of HomeKit, dat een centraal gestroomlijnd systeem biedt voor allerlei apparaten in en rondom het huis (domotica).

Ook aan games is gedacht, met de nieuwe mogelijkheden van Metal, dat veel directer de A7-chip in de nieuwere toestellen aanspreekt, en dus tot mooiere beelden leidt. Daarnaast zijn over de nieuwe programmeertaal Swift veel positieve geluiden te horen. Dit alles leidt niet zozeer tot een veel beter besturingssysteem als je iOS 8 net op je iPhone installeert, maar zonder twijfel wel tot betere, mooiere en flexibeler apps in de App Store.

In de app Gezondheid (Health) gaan app-ontwikkelaars informatie over je gezondheid verzamelen.

Goed nieuws

Voor de iPhone betekent iOS 8 alleen maar goed nieuws. Na de visuele omslag in iOS 7 is het besturingssysteem dat in het najaar van 2014 wordt geïntroduceerd vooral inhoudelijk erg sterk. De iPhone wordt handiger en flexibeler in het gebruik, mede door ontwikkelaars meer vrijheid te geven om apps met elkaar te laten communiceren, delen vanuit Safari makkelijker te maken, het iTunes-account te beheren over meerdere apparaten en andere toetsenborden in de standaard apps toe te laten.

De starre en soms wat beperkte werking van het besturingssysteem heeft Apple daarmee definitief achter zich gelaten. Wat overblijft is een opener, veelbelovend systeem dat nog steeds duidelijk, snel en fraai is, maar ook de privacy en veiligheid hoog in het vaandel houdt. Heb je iOS 8 nog niet op jouw geschikte apparaat geïnstalleerd? Ga dan naar Instellingen / Algemeen / Software-update en installeer de update.

De hotspotfunctie werkt in iOS 8 makkelijker en moet betrouwbaarder zijn.

0 Reactie(s) op: Duik dieper in iOS 8

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.