Een USB-stick formatteren op een Mac met Disk Utility

© PXimport

Een USB-stick formatteren op een Mac met Disk Utility

Geplaatst: 12 september 2014 - 09:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Redactie ID.nl

USB-sticks laten soms minder beschikbaar geheugen zien dan er daadwerkelijk is, zelfs wanneer je alles van de stick verwijderd hebt. Als dit het geval is, moet je je USB-stick formatteren om het probleem op te lossen. Hier laten we zien hoe je dat op een Mac kunt doen.

Stap 1

Plug de USB-stick in je Mac en open de Applications map, die je in de Finder kunt vinden, of door op de cmd toets te drukken en applications in te typen.

Stap 2

In Applications, scrol omlaag naar de map Utilities en open de Disk Utility applicatie. Of zoek naar de applicatie met de ingebouwde zoekfunctie van OS X.

 

© PXimport

Stap 3

Als je eenmaal de Disk Utility geopend hebt, moet je je USB-drive selecteren in de kolom aan de linkerkant van het venster. Selecteer vervolgens het tabblad Erase, bovenaan de grote kolom aan de rechterkant van het venster.

 

© PXimport

Stap 4

Op het tabblad Erase moet je zorgen dat er in het veld Format de tekst MS-DOS (FAT) wordt weergegeven. Je kunt je USB-stick ook een naam geven in het veld eronder.

 

© PXimport

Stap 5

Het laatste wat je moet doen is op de Erase knop drukken, en je USB-stick zal worden geformatteerd. Vervolgens zal de volledige capaciteit weer als beschikbaar worden weergegeven.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten