Zet je Facebook-vrienden in de Contacten-app op je iPhone of Mac

Door: Chwhynny Overbeeke | 01 juli 2016 11:46

How To

Als je bent ingelogd op Facebook, is de dienst diep in iOS en OS X geïntegreerd, zodat je snel een bericht kunt plaatsen of foto's kunt uploaden. Het is ook mogelijk om je Facebook-vrienden in je Contacten-app te importeren en bij te werken en meteen te synchroniseren op al je iDevices.

Hiervoor moet Facebook geactiveerd zijn in iOS of OS X. Om dit in iOS te doen, moet je naar Instellingen > Facebook gaan en Facebook inschakelen. In OS X kun je Facebook inschakelen onder Systeemvoorkeuren > Internetaccounts. Lees ook: Zo zorg je dat Facebook geen ongewenste herinneringen toont.

Facebook-vrienden in Contacten zetten

Als Facebook eenmaal is toegevoegd, kun je je contacten bijwerken en importeren via Facebook zelf. Om je Contacten-app in iOS te updaten met de data die op Facebook staat, moet je onder Instellingen > Facebook op Werk alle contacten bij drukken. In OS X kun je de lijst bijwerken door onder Systeemvoorkeuren > Internetaccounts op Facebook te klikken, vervolgens voor Werk contacten bij (of Werk profielfoto's bij in oudere OS X-versies) te kiezen en te bevestigen met Werk contacten bij.

Je kunt je contactenlijst updaten met de gegevens die Facebook al heeft.

Hiermee geef je Facebook eenmalig toestemming om de contactgegevens in je Contacten-app te benaderen en te vergelijken met die op je Facebook account. Wordt een persoon uit je Contacten-app herkend als een Facebook-vriend, dan worden de gegevens van deze persoon aan zijn of haar contactkaart toegevoegd. De profielfoto die hij of zij op Facebook gebruikt wordt dan eveneens de foto die je in Contacten te zien krijgt.

1 Reactie(s) op: Zet je Facebook-vrienden in de Contacten-app op je iPhone of Mac

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 3 juli 2016 22:17 probeertehelpen
    Ik zet helemaal niks op facebook. Facebook kan de bomen in.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.