Extra iPhone-functies met deze geheime codes

Door: Richard Veenstra | 15 februari 2017 07:15

How To

Vanuit het instellingenmenu kun je heel wat dingen instellen op je iPhone, maar wist je dat je met wat geheime codes nog een aantal interessante opties kunt instellen? In dit artikel lees je wat die codes zijn en hoe je de functies op je iPhone kunt activeren.

Mobiele bereik in cijfers weergeven

Standaard zie je linksboven op je iPhone hoeveel bereik je hebt. Dit wordt aangegeven met de vijf bolletjes, des te meer witte bolletjes, des te beter je bereik. Dit is niet echt precies, maar gelukkig kun je hier ook een getal laten weergeven. Lees ook: Duik in je geheime Facebook Inbox.

Hiervoor ga je naar Telefoon en toets je het volgende nummer in: *3001#12345#*. Zorg ervoor dat je de sterretjes ook intypt. Vervolgens druk je op de groene bel-knop. Je iPhone staat nu in de zogenaamde Field Test-modus.

Je ziet nu dat bovenin een getal wordt weergegeven in plaats van bolletjes. Een getal rond de -50 betekent dat je een perfect bereik hebt, als het getal richting -120 gaat, heb je slecht bereik. Op deze manier kun je precies zien waar in huis je het beste bereik hebt.

Cijfers permanent weergeven

Je beëindigt de Field Test-modus door gewoon op de thuisknop van je iPhone te drukken, maar dan zijn de bolletjes ook weer terug. Wil je de getallen zichtbaar laten blijven, dan moet je weer naar de Field Test-modus gaan.

Druk nu op de aan/uit-knop bovenop je iPhone totdat je de schuif met de tekst zet uit ziet. Zet echter je iPhone niet uit, maar druk een aantal seconden op de thuisknop totdat je je hoofdscherm ziet. Je ziet nu dat de getallen bovenin blijven staan.

Denk er wel aan dat je even Siri deactiveert, anders werkt deze truc niet. Je iPhone zal in dat geval namelijk Siri opstarten in plaats van je thuisscherm tonen. Om weer van de bolletjes te genieten, ga je gewoon weer naar de Field Test-modus en sluit je deze af door op de thuisknop te drukken. De Field Test-modus geeft nog andere informatie weer, maar hier heb je als leek weinig te zoeken.

IMEI-nummer tonen

Je IMEI-nummer is je unieke hardware-code voor je iPhone. Je kun deze code nodig hebben als je een nieuwe simkaart wilt installeren of je iPhone als gestolen moet opgeven. Je kunt je IMEI-nummer opzoeken door naar Instellingen / Algemeen / Info achter IMEI te kijken.

Maar je kunt ook in de Telefoon-app *#06# intoetsen, je iPhone zal meteen je IMEI-nummer weergeven. Wil je het venster sluiten, dan tik je op Sluit.

Doorschakelgegevens checken

Wil je weten wat de instellingen van je iPhone zijn met betrekking tot het doorschakelen van telefoontjes? Typ dan in de Telefoon-app de code *#21# en druk op de belknop. Na een paar seconden zie je welke instellingen in- of uitgeschakeld zijn.

De tekst Ondervraging instelling geslaagd betekent niks anders dan dat het commando is uitgevoerd en de gegevens worden getoond, je hebt niks daadwerkelijk in- of uitgeschakeld. Eronder lees je bijvoorbeeld of er dingen worden doorgeschakeld.

Er zijn nog veel meer codes te gebruiken voor je iPhone. Als je meer wilt weten, neem dan een kijkje op deze website voor een volledige lijst. Niet alle codes werken op elke iPhone overigens.

0 Reactie(s) op: Extra iPhone-functies met deze geheime codes

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.