Google Hangouts: Alles wat je mist in Whatsapp, en meer

Door: robin-smit | 20 mei 2013 20:47

Review

Onlangs bespraken we hier al de geduchte Whatsapp concurrent MessageMe. Het lijkt echter dat deze app slechts het topje van de ijsberg is wanneer het aankomt op de strijd om de troon van de chat-diensten. Met Hangouts opent ook Google nu namelijk het vuur op Whatsapp.

Google Hangouts is een nieuwe dienst die alle chat-diensten van Google samenvoegt. De dienst is als app beschikbaar voor Android en iOS en is daarnaast te gebruiken als extensie voor Google’s eigen browser, Chrome.

Na het inloggen met je Google account heb je in Hangouts direct toegang tot alle contacten die je normaal gesproken in je Gmail of op Google+ vindt. Uit deze contacten kan je één of meerdere contacten selecteren waarmee je een Hangout wil starten. Dit klinkt misschien bijna als het maken van een echte afspraak, maar een Hangout is Google’s benaming voor een chat-venster.

Wat direct opvalt bij het starten van een Hangout is dat de interface van Google Hangouts een stuk strakker en overzichtelijker is dan bijvoorbeeld Whatsapp of MessageMe. Deze strakke interface heeft echter wel een prijs, want naast het versuren van afbeeldingen en teksten biedt Google Hangouts geen mogelijkheid tot het versturen van bijvoorbeeld je locatie of een tekening die je hebt gemaakt.

Wat de app daarentegen wel te bieden heeft is de mogelijkheid om met elkaar te (video)bellen en ondersteuning voor meerdere platformen. Met dit laatste wordt bedoeld dat je Google Hangouts kan gebruiken vanaf verschillende apparaten. Zo kan je bijvoorbeeld in de trein een gesprek met iemand hebben op je telefoon en als je thuis komt gewoon weer verder praten in hetzelfde gesprek vanaf je computer. Dit is volgens ons een van de grootste voordelen ten opzichte van de bestaande berichtendiensten.

Kortom

Google Hangouts is een app die de bestaande chat-diensten van Google samenvoegt en hiermee de concurrentie aangaat met Whatsapp. De app biedt minder multimedia-opties dan bestaande chat-diensten, maar brengt hier (video)bellen en ondersteuning voor meerdere platformen voor terug. Ook werk de interface erg fijn. Zijn de dagen van Whatsapp geteld?

Beoordeling 9/10

Prijs: Gratis

Beschikbaar voor: iPhone, iPad, Android, Chrome

Getest op: iPhone, Android

Download Google Hangouts in de AppStore, op Google Play of in de Chrome Web Store

1 Reactie(s) op: Google Hangouts: Alles wat je mist in Whatsapp, en meer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 18 januari 2014 18:51 Anoniem
    Hoe krijg ik de oude versie van video chat?
    Nu kan ik niet typen en tegelijk beeld zien.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.