Google Maps krijgt realtime verkeersinformatie van Waze

Door: jasper-bakker | 21 augustus 2013 10:37

Nieuws

Google integreert realtime informatie van de overgenomen social navigatie-app Waze in Google Maps. Zo krijgen de Android- en iOS-apps meldingen van onder meer files, wegafsluitingen en werkzaamheden.

Het voor de neus van Facebook weggekaapte Waze wordt verwerkt in Google's eigen navigatiedienst. De kaartenapp Maps krijgt realtime informatie van het overgenomen Israëlische social navigatiebedrijf. Meldingen van Waze-gebruikers worden geïntegreerd zodat files, ongevallen, wegwerkzaamheden en andere autoreisbelemmeringen ook worden gemeld aan Maps-gebruikers.

Wederzijdse integratie, met ook Search

Deze integratie van Google's 1 miljard dollar overname geldt in eerste instantie voor de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland, naast Argentinië, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Mexico, Panama en Peru. Het is nog niet bekend of en wanneer Nederland aan de beurt is.

Files en wegwerkzaamheden worden door Waze-gebruikers gemeld, voor andere Waze-gebruikers en nu ook Google Maps-gebruikers.

De ongeveer 30 miljoen gebruikers van Waze krijgen op hun beurt ook integratie met Google voorgeschoteld. De social navigatie-app, op zowel Android als iOS, zijn nu geüpdatet zodat ze Google Search ingebouwd hebben. Dat moet betere zoekresultaten opleveren voor het vinden van bestemmingen, zoals bedrijven en lokale adressen. Daarnaast heeft de Waze Map Editor nu ook Google Street View ingebouwd, aangevuld met satellietbeelden.

Waze krijgt satellietbeelden en Street View-foto's.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Google Maps krijgt realtime verkeersinformatie van Waze

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.