Groep ouders mag Apple aanklagen voor in-app aankopen gericht op kinderen

Door: wouter-hoeffnagel | 16 april 2012 20:42

Nieuws

Een groep ouders die claimen dat Apple op oneerlijke wijze winst maakt door in-app aankopen te richten op kinderen mag de iPhone-fabrikant aanklagen. Dit heeft een Amerikaanse rechter besloten.

De ouders stellen dat het voor kinderen te eenvoudig is hoge kosten te maken zonder toestemming van hun ouders. Apple vroeg de rechter eerder de rechtszaak stil te leggen, aangezien het bedrijf inmiddels de maatregelen heeft genomen die in-app aankopen zonder toestemming van ouders onmogelijk maken. De rechter stelt echter dat dit geen invloed heeft op de aanklacht van de ouders en heeft bepaald dat de rechtszaak voortgezet moet worden.

Als reactie op kritiek die Apple kreeg op de werkwijze, besloot het bedrijf maatregelen door te voeren om het voor kinderen moeilijker te maken zonder toestemming in-app aankopen te doen. Zo moeten gebruikers nu bijna altijd hun wachtwoord invoeren voordat zij een aankoop kunnen doen. Alleen bij aankopen die zeer kort na elkaar worden gedaan is dit niet het geval. Alleen kinderen die dus het wachtwoord van het Apple ID van hun ouders weten of zelf iTunes-tegoed hebben aangeschaft kunnen dus nog zonder toestemming in-app aankopen doen.

0 Reactie(s) op: Groep ouders mag Apple aanklagen voor in-app aankopen gericht op kinderen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.