Zo haal je alles uit Dropbox op je iPad

Door: richard-veenstra | 01 juni 2015 13:09

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Microsoft Office

Sinds kort biedt Dropbox ondersteuning voor Microsoft Office-documenten en andersom. Om een goede samenwerking te garanderen, moet je de laatste versie van Dropbox en de apps van Microsoft op je iPad hebben staan. Elk Office-programma heeft zijn eigen app, na installatie log je in met je Microsoft-account. Als je beide diensten nog niet aan elkaar hebt gekoppeld, zie je in de Office-app de optie Dropbox-ondersteuning. Tik op Account toevoegen om Dropbox aan de Office-app toe te voegen. De Dropbox-app wordt geopend en je wordt gevraagd om beide apps te koppelen, tik op Toestaan. Als je nu bijvoorbeeld in Microsoft Word op Openen tikt, verschijnt je Dropbox-map. Selecteer een document en bewerk het met de tekstverwerker. Het kan zijn dat het bestand nog even moet worden omgezet naar de nieuwste bestandsindeling. Om dit te bevestigen, tik je op Converteren en bewerken.

Om bestanden van je Dropbox-map te kunnen openen en bewerken in een Office-app, moet je beide apps aan elkaar koppelen.

Microsoft Word ***

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Omvang: 264 MB

Microsoft Excel ****

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Omvang: 240 MB

Microsoft PowerPoint ***

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Omvang: 236 MB

Andere apps

De app van Dropbox zelf is vrij eenvoudig, maar doordat het bedrijf zijn API's (Application Programming Interface) beschikbaar stelt aan andere bedrijven, bieden tientallen apps ondersteuning voor Dropbox. Een voorbeeld is GoodReader, een app waarmee je teksten en markeringen kunt toevoegen aan pdf-bestanden. Als je een bewerking hebt uitgevoerd, sla je het bestand gemakkelijk op in je Dropbox-map.

Een bekende app voor audio-liefhebbers is AudioShare. Vanuit de app open je een audio-bestand van je Dropbox-map, bewerk het in AudioShare en deel het op je SoundCloud-profiel. Ook kun je de bewerkte bestanden doorsturen naar andere audio-apps.

De populaire dagboek-app Day One laat je heel eenvoudig en op een mooie manier je dagboek bijhouden. Zodra je een bijdrage hebt gedaan, kun je ervoor zorgen dat deze automatisch in een map in je Dropbox wordt opgeslagen.

Open een audio-bestand van Dropbox om het te bewerken of door te sturen naar een andere app.

GoodReader ****

Prijs: € 4,99

Omvang: 46,2 MB

AudioShare *****

Prijs: € 4,99

Omvang: 5,8 MB

Day One (Journal / Notes / Diary) *****

Prijs: € 4,99

Omvang: 30,7 MB

Carousel

Dropbox heeft zelf een app uitgebracht om foto's mee te bekijken. Carousel by Dropbox moet je apart downloaden en daarna moet je de app toestemming verlenen om je foto's te bekijken. Carousel detecteert of je Dropbox al op je iPad hebt staan en als het goed is, zie je je naam staan nadat je toestemming hebt gegeven. Tik op Doorgaan als en de app is bijna klaar voor gebruik. In de laatste stap wordt gevraagd of Carousel een reservekopie moet maken van je foto's, zet eventueel de schuif uit en tik op Een rondje in Carousel. De app laat je niet alleen de foto's uit je filmrol zien, ook alle foto's die in je Dropbox-account zijn opgeslagen, worden weergegeven alsof ze op je iPad staan.

Als je Camera-uploads op je iPhone hebt opgeslagen en je oudere foto's van je pc naar je Dropbox-map hebt gekopieerd, heb je dus al je foto's ook bij je op je iPad. Dit natuurlijk zonder dat ze daadwerkelijk offline op je iPad worden opgeslagen. Omdat Dropbox weet dat dit veel Dropbox-ruimte kost, krijg je als beloning 3 gigabyte extra ruimte. Deze extra opslagruimte wordt meteen aan je account toegevoegd zodra je je bij Carousel hebt aangemeld. Een leuke functie is de tijdlijn onderin, veeg erover en je ziet alleen foto's die rond die datum zijn gemaakt.

Met de tijdlijn scrol je snel door alle foto's.

Carousel by Dropbox ****

Prijs: Gratis (+ in-app-aankoop)

Omvang: 33,1 MB

Alternatieven

Dropbox is natuurlijk niet de enige speler op de markt, er zijn erg veel alternatieven beschikbaar. De bekendste is iCloud, deze dienst van Apple heeft als grote voordeel dat het al standaard in iOS is geïntegreerd. Met de introductie van iCloud Drive is de concurrentie met Dropbox weer een beetje geïntensiveerd. Microsoft heeft tegenhanger OneDrive en ook hiervan is een app te downloaden voor je iPad, al is de app voor de iPad nog niet zo goed als de dienst voor de Mac of pc. Google Drive is al wat volwassener en biedt je de mogelijkheid om in de app je tekstdocument of spreadsheet te bewerken.

Met de app van Google kun je documenten direct in de app bewerken.

OneDrive ***

Prijs: Gratis (+ in-app-aankoop)

Omvang: 53,6 MB

Google Drive *****

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Omvang: 49,8 MB

0 Reactie(s) op: Zo haal je alles uit Dropbox op je iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.