Heeft de iPhone 8 écht geen vingerafdruksensor meer?

Door: Martin Gijzemijter | 23 augustus 2017 10:54

Nieuws

De geruchten gingen al enige tijd dat het nieuwe paradepaardje van Apple, de iPhone 8 die in september zal worden aangekondigd, het zonder vingerafdruksensor zou moeten doen. In plaats daarvan zou het toestel ontgrendeld moeten worden met behulp van gezichtsherkenning. Maar is dit echt het geval?

Als wij er ons geld op zouden moeten inzetten, dan kozen we volmondig voor ‘ja’. Het gerucht was al plausibel, maar inmiddels heeft Gordon Kelly, van mediaplatform Forbes ook een duit in het zakje gedaan en bevestigd dat de iPhone 8 (als dit toestel die naam zal dragen) inderdaad geen vingerafdruksensor meer zal hebben en dus ook geen Touch ID.

Nauwkeurige voorspellingen

Kelly staat bekend om zijn nauwkeurige voorspellingen, zo was hij een jaar geleden één van de eerste bronnen die wist te bevestigen dat de iPhone 7 geen traditionele hooftelefoonaansluiting zou hebben. En als we de Forbes-analist mogen geloven, heeft Apple er nu dus voor gekozen om de iPhone 8 te leveren zonder vingerafdruksensor, en in plaats daarvan, zoals eerdere geruchten al deden vermoeden, gezichtsherkenning in te bouwen. Touch ID zou in dit geval plaatsmaken voor Face ID op de iPhone 8.

Opmerkelijk

De stap is opmerkelijk, aangezien Touch ID wordt gebruikt om belangrijke zaken te beschermen. Zo ontgrendel je je iPhone ermee, maar verschaft je vingerafdruk je ook toegang tot, bijvoorbeeld je bank, PayPal en veel andere diensten waaraan een creditcard gekoppeld zit. De overstap naar een andere beveiligingstechnologie legt veel druk op Face ID en eventuele kinderziekten zouden dan ook desastreus kunnen zijn voor Apple.

0 Reactie(s) op: Heeft de iPhone 8 écht geen vingerafdruksensor meer?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.