Zo zet je WhatsApp op je iPad

Door: Martin Gijzemijter | 02 november 2020 11:50

whatsapp
How To

WhatsApp is nog steeds een van de populairste manier om met elkaar te chatten. De app is voor veel apparaten beschikbaar, maar helaas nog niet voor de iPad. Er is echter een manier om WhatsApp op je iPad te krijgen.

Als je deze methode gaat gebruiken is het wel belangrijk om je te realiseren dat WhatsApp niet is gebouwd voor gebruik op de iPad, kortom, bepaalde functies, zoals het sturen van stemberichten, zullen niet werken. Berichten sturen en ontvangen daarentegen gaat wel perfect en wat ons betreft maakt dat deze work-around de moeite waard.

WhatsApp ‘ installeren’

Je kunt WhatsApp dus nog niet echt installeren op je iPad, het enige dat je kunt doen is de webinterface openen in Safari (of een andere browser-app). Je doet dat door te surfen naar web.whatsapp.com. Je zult merken dat je nu niet bij de webinterface terechtkomt, maar op de homepage van WhatsApp de reden daarvoor is dat de mobiele pagina wordt geladen. Houd de knop Vernieuwen bovenin ingedrukt om de desktopversie te laden, waarna je de juiste pagina krijgt te zien. Je kunt tevens een snelkoppeling naar web.whatsapp.com op het beginscherm van je iPad plaatsen, zodat het net lijkt alsof je WhatsApp als app hebt geïnstalleerd op je tablet.

WhatsApp op je iPad

WhatsApp koppelen

Op deze pagina zie je een QR-code. Deze code moet je inscannen met je smartphone om deze webversie van WhatsApp te koppelen aan de versie van WhatsApp op je smartphone. Je doet dit door in WhatsApp op je smartphone te drukken op Instellingen / WhatsApp Web / Desktop en vervolgens onderin te drukken op Scan QR-code. Zodra je de QR-code op je iPad hebt gescand, zal de pagina op je iPad herladen en kun je WhatsApp op je iPad gebruiken.

Onofficiële apps

In de Apple Store zijn ook diverse apps voor de iPad te vinden die WhatsApp nabootsen. Je kunt dan alsnog via een app berichten versturen naar andere WhatsApp-gebruikers. Desondanks werken veel apps van derde partijen alsnog op basis van de webversie van WhatsApp, dus echt een meerwaarde hebben ze niet. Bovendien krijg je vaak ook nog eens vervelende reclames te zien. Dergelijke apps raden we daarom niet aan.

WhatsApp op je iPad

Dit trucje werkt natuurlijk ook voor andere laptops. Wist je trouwens dat je WhatsApp wel op je pc of laptop kunt installeren? Hier lees je hoe!

1 Reactie(s) op: Zo zet je WhatsApp op je iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 2 oktober 2020 14:33 Ilse0527
    Whatsapp is beschikbaar in de Appstore. Inderdaad nog geen stemberichtfunctie maar het versturen van berichten bijlagen zoals foto's, video's, bestanden en contactgegevens werkt prima.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.