iPad op je tv - Maak van je iPad een draagbare bioscoop

Door: Martin Gijzemijter | 27 oktober 2014 11:17

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

Chromecast installeren

De installatie van Chromecast duurt niet lang, maar vereist wel even de juiste stappen. Download eerst de gratis Chromecast-app uit de App Store. Wanneer deze aan het downloaden is, ga je naar Instellingen / Wi-Fi op je iPad en selecteer je de Chromecast uit de lijst met draadloze netwerken (er staat een getal achter, dit getal is uniek voor iedere Chromecast). Deze verbinding maak je eenmalig, dit is alleen om de Chromecast in te kunnen stellen. Open nu de gedownloade app, en de Chromecast zal automatisch worden gevonden. Geef het apparaat een naam (vooral handig als je er meer dan één hebt), bijvoorbeeld Woonkamer en druk op Volgende. Selecteer het draadloze netwerk waarmee je Chromecast moet verbinden en voer het netwerkwachtwoord in. Dit moet hetzelfde netwerk zijn als waar je je iPad normaal gesproken mee verbindt.

Druk nu op Instellen, en je Chromecast is klaar voor gebruik. Om nu de inhoud van je Chromecast op je televisie te zien, zap je met je afstandsbediening naar het HDMI-kanaal van de poort waarop je de Chromecast hebt aangesloten. Je ziet dan de melding "Ready to cast", hetgeen betekent dat de installatie is geslaagd.

De installatie duurt niet lang, maar vereist wel wat uitleg.

Content streamen naar je televisie

Zodra je de Chromecast-app hebt geïnstalleerd en de verbinding tot stand hebt gebracht, kun je de iPad weer verbinding laten maken met je gewone wifi-netwerk. Apps die Chromecast ondersteunen, zoals YouTube en Netflix, zullen een extra pictogram krijgen, namelijk een vierkantje met een antennesignaal ernaast. Wanneer je hierop drukt, kun je de naam van de Chromecast kiezen die je tijdens de installatie hebt opgegeven, waarna de betreffende video op televisie zal verschijnen. Aanvankelijk waren Netflix en YouTube de enige apps die ondersteund werden, maar inmiddels is de lijst enorm gegroeid. Een bijgewerkte lijst vind je hier. Je kunt nu bijvoorbeeld ook met de app CineXPlayer Now filmpjes streamen die je naar je iPad hebt geüpload.

Met een druk op de knop stream je de inhoud van je iPad naar je televisie.

Vreet dat geen batterij?

Heel efficiënt qua energie is dat natuurlijk niet, van je iPad naar je Chromecast streamen. Toch? Dat valt dus reuze mee, want Google heeft het apparaatje heel slim ontworpen. Wanneer je bijvoorbeeld Netflix start op je iPad en je kiest de film of serie die je wilt streamen, dan wordt deze handeling rechtstreeks op je Chromecast uitgevoerd. Dat betekent dat je de app niet open hoeft te houden om de content op je televisie te kunnen blijven bekijken. Sterker nog, je kunt je iPad zelfs helemaal uitzetten, het zal niet van invloed zijn op wat je op televisie vertoont. Dat laatste is overigens niet aan te raden, want als je even naar de wc moet of wat drinken wilt halen, zul je je iPad weer aan moeten zetten om de film of serie te kunnen pauzeren.

Zodra je de content eenmaal streamt, kun je de app van waaruit je streamt gewoon afsluiten.

7 Reactie(s) op: iPad op je tv - Maak van je iPad een draagbare bioscoop

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 27 oktober 2014 22:42 Anoniem
  ' Daarnaast zijn bepaalde functies, zoals het streamen van YouTube-filmpjes naar je televisie, met je Chromecast een stuk gebruiksvriendelijker dan met je Apple TV. Op die laatste moet je met je afstandsbediening tekst invoeren, letter voor letter.'
  Nee hoor, je gebruikt gewoon je ipad als afstandsbedieniing, dus ook het toetsenbord.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 28 oktober 2014 08:21 Anoniem
  martin GAYzemijter schrijft een faggot artikel over gayPads
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 29 oktober 2014 06:35 Anoniem
  Wat een lulverhaal. Hetzelfde doe je met airplay van je ipad naar de appletv. Verder kun je op de ipad/iphone gewoon apple remote installeren en dan heb je geen losse afstandsbediening nodig.

  Verder sperlt de appletv standaard al youtube en netflix en hoef je die dus niet streamen vanaf je ipad. De netflix app op je ipad werkt dan zelfs als luxe afstandsbediening.

  De chromecast is compleet overbodig.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 29 oktober 2014 08:20 Anoniem
  ' Daarnaast zijn bepaalde functies, zoals het streamen van YouTube-filmpjes naar je televisie, met je Chromecast een stuk gebruiksvriendelijker dan met je Apple TV. Op die laatste moet je met je afstandsbediening tekst invoeren, letter voor letter'
  Euhhh.. AirPlay? Je gebruikt gewoon de YouTube app op je iPad en met airplay toon je het op je tv..
  Trouwens met AirPlay toon je alles wat op je iPad/iPhone draait op je tv.. Niks te maken met of apps wel of niet compatibel zijn.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 29 oktober 2014 21:24 Anoniem
  Ja, geweldig. Dat ding gekocht, de installatie verliep vlekkeloos. Daarna begon de ellende, UPC ondersteunt de Chromecast niet. Drie avonden het hele internet afgespeurd, van alles geprobeerd aan adviezen, kanalen veranderd in de router etc.etc. In iedergeval bedankt dat jullie er bij gemeld hebben dat UPC dit niet ondersteunt.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 29 oktober 2014 21:37 Anoniem
  Sluit mij aan bij vorige reactie. Had voor jullie een abonnement kunnen betekenen. Onvolledige berichtgeving. Commerciele belangen in het geding.
  Valt mij zwaar tegen die onvolledigheid.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 november 2014 13:03 Anoniem
  Niet echt objectief artikel, als ik dit lees zijn er niet veel voordelen aan een chromecast tegenover Apple tv. Behalve dat je het kan gebruiken met android en iOS tegelijk
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.