iPhone 4 & iPhone 4S: Het laatste nieuws

Door: redactie-computertotaal | 05 augustus 2013 21:00

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6
  7. pagina 7
  8. pagina 8

De iPhone 4S is de opvolger van Apple's iPhone 4. In dit artikel lees je het laatste nieuws over zowel de iPhone 4 als de snellere iPhone 4S.

Obama steekt stokje voor importverbod iPhone 4

Toegevoegd op 5 augustus 2013

De regering-Obama heeft middels een veto weten te voorkomen dat er een importverbod geldt voor de iPhone 4 en de iPad 2 (3G). Daardoor kan Apple deze producten in de VS blijven verkopen.

De Internationale Handelscommissie (ITC) legde in juni een importverbod op voor de iPhone 4 en iPad 2 in verband met schendingen van een 3g-octrooi van Samsung. De Amerikaanse regering heeft zaterdag echter een veto over het importverbod uitgesproken. Dat heeft Michael Froman, de vertegenwoordiger voor buitenlandse handel van de regering-Obama zaterdag per brief laten weten.

Lees alle details over het importverbod op de iPhone 4...

5 miljoen dollar claim: Apple aangeklaagd om defect iPhone 4

Toegevoegd op 15 mei 2013

Een vrouw uit Florida bereidt een aanklacht voor van 5 miljoen dollar tegen Apple. Reden: de aan-uit knop van de iPhone 4 gaat snel kapot, en Apple wist van dat probleem, maar weigert het op te lossen.

De vrouw, Debra Hilton, bereidt een zogeheten "class action suit" voor, waarbij mogelijk duizenden "gedupeerden" kunnen aansluiten. In een class action suit kan een bedrijf aangeklaagd worden uit naam van alle getroffen gebruikers, voor een totaalbedrag van 5 miljoen dollar in dit geval...

Lees de rest van het artikel...

'Start van pre-orders iPhone 4S in Taiwan zorgt voor problemen'

Toegevoegd op 5 december 2011

Ook in Taiwan blijkt de iPhone 4S erg populair. Zowel Taiwan Mobile als Far EasTone Telecommunications (FET) zijn op één december begonnen met het accepteren van pre-orders. De websites van beide providers crashte echter kort nadat de bestellingen geplaatst konden worden.

Dit schrijft TelecomPaper. Ook bij de telecomprovider Chunghwa Telecom verliep het pre-orderen van de iPhone 4S niet geheel soepel. Klanten van de telecomprovider konden gebruik maken van een speciaal telefoonnummer om pre-orders te plaatsen. Dit nummer bleek echter al snel moeilijk bereikbaar te zijn. Ook de website van Chungwa zou korte tijd onbereikbaar zijn geweest.

De eerste Taiwanese klanten ontvangen naar verwachting op 16 december hun iPhone 4S.

Braziliaanse iPhone vliegt spontaan in brand

Toegevoegd op 5 december 2011

Opnieuw is een iPhone 4S spontaan gaan roken. Nadat het apparaat vorige week begon te gloeien en te roken blijkt nu dat een iPhone in Brazilie tijdens het opladen in brand is gevlogen. Dit schrijft PC Magazine.

De gebruiker, Ayla Mota, zegt dat hij zijn iPhone 4S 's nachts aan de oplader had hangen toen deze spontaan begon te roken en te vonken. Uit de iPhone zou zwarte rook en een 'ondragelijke' stank zijn gekomen. Mota stelt dat de iPhone slechts 38 centimeter van zijn gezicht verwijderd was toen deze in brand vloog.

Het is niet duidelijk of dit incident een verband heeft met het roken en gloeien van een iPhone in een Australisch vliegtuig. Het apparaat produceerde tijdens de vlucht net als de Braziliaanse iPhone veel rook. Bij dit incident is het niet duidelijk of het om een iPhone 4S of een iPhone 4 gaat.

'96% van de iPhone 4S-gebruikers is tevreden'

Toegevoegd op 2 december 2011

Maar liefst 96 procent van de iPhone 4S-gebruikers zegt tevreden te zijn over zijn of haar smartphone. De iPhone 4 was na de lancering iets minder populair, aangezien 93 procent van de gebruikers aangaf tevreden te zijn.

Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau ChangeWave onder tweehonderd iPhone 4S-gebruikers. 77 procent van de gebruikers geeft aan zeer tevreden te zijn, terwijl 19 procent aangeeft 'enigsinds tevreden' te zijn met het apparaat. Bij de iPhone 4 was 72 procent zeer tevreden, terwijl 21 procent 'redelijk tevreden' was.

Uit het onderzoek blijkt verder dat twee op de vijf gebruikers of 40 procent problemen heeft met een snel leeglopende batterij. Van deze gebruikers stelt 8 procent dat dit een groot probleem is, terwijl 20 procent het simpelweg 'een probleem' noemt.

Siri blijkt erg populair te zijn, aangezien Siri bovenaan de lijst met meest populaire features staat. Ook de nieuwe 8 megapixel-camera en het snellere surfen op internet wordt gewaardeerd.

iPhone 4S de op één na populairste cameraphone op Flickr

Toegevoegd op 22 november 2011

De iPhone 4S is op dit moment de op één na populairste cameraphone op Flickr. Op de Camera Finder-pagina van Flickr is te zien dat de iPhone 4S veel van haar voorlopers en concurrenten heeft verslagen.

Uit het grafiekje op de webpagina blijkt dat de iPhone 4S inmiddels populairder is dan de iPhone 3G, iPhone 3GS en HTC EVO 4G. Alleen de iPhone 4 is op dit moment populairder dan de iPhone 4S, al lijkt ook de populariteit van deze cameraphone licht te dalen. De populariteit van de iPhone 4S laat tegelijkertijd een snel stijgende lijn zien.

In de grafiek van de populairste camera in het algemeen is de iPhone 4S nog niet te bekennen. In dit rijtje gaat de iPhone 4 momenteel aan kop, gevolgd door de Nikon D90, Canon EOS 5D Mark II, Canon EOS REBEL T2i en Canon EOS 7D.

Via: MacRumors

'iOS 5.0.2 met batterijfix binnen een week beschikbaar'

Toegevoegd op 18 november 2011

Apple werkt aan twee iOS-updates. iOS 5.0.2 moet de batterijproblemen die iOS 5 op de iPhone 4S veroorzaakt verhelpen. Daarnaast werkt Apple aan IOS 5.1, die de functionaliteit van Siri aanzienlijk moet uitbreiden.

Dit schrijft de website Macerkopf.de. iOS 5.0.2 zou op korte termijn beschikbaar worden gesteld om de batterijproblemen van de iPhone 4S te verhelpen. Eerder lanceerde Apple al iOS 5.0.1, maar deze bleek de problemen voor een aantal gebruikers niet op te lossen. De interne doelstelling die Apple met iOS 5.0.2 wilt behalen is het leveren van een batterijduur van 40 uur standby met 10 uur actief gebruik. De update zou binnen een week beschikbaar moeten zijn.

De volgende grote update voor iOS 5, waarschijnlijk iOS 5.1, brengt volgens Macerkopf een aantal grote veranderingen voor Siri met zich mee. Zo zou Siri nieuwe spraakcommando's aanleren, waardoor gebruikers met behulp van Siri foto's kunnen nemen, video op kunnen nemen of WiFi en Bluetooth aan- en uit kunnen schakelen. De update wordt niet voor het einde van 2011 verwacht.

iOS 5.0.1 verhelpt batterijproblemen iPhone 4S niet

iOS 5.0.1 blijkt de problemen met de batterij van de iPhone 4S niet te verhelpen. Gebruikers klagen over een zeer korte batterijduur van hun iPhone, ook nadat zij de update hebben geïnstalleerd. Dit terwijl Apple in de beschrijving van iOS 5.0.1 stelt dat de update 'oplossingen bevat voor problemen met de batterijduur'.

Ook melden gebruikers dat iOS 5.0.1 juist problemen heeft veroorzaakt. Zo schrijft 'Prashan' op het Apple discussieforum dat hij op iOS 5 met zijn iPhone 4S 39 uur stand-by tijd behaalde. Met iOS 5.0.1 kan zijn iPhone nog geen 24 uur stand-by blijven staan. Ook andere gebruikers lopen tegen de problemen aan.

Gebruikers die al eerder klaagte over de batterijduur lijken eveneens niet geholpen te zijn met de update. Deze groep schrijft dat de update het probleem niet lijkt te verhelpen.

Apple-winkels kunnen vraag naar iPhone 4S niet aan

Toegevoegd op 10 november 2011

De vraag naar de iPhone 4S is nog niet verminderd. Analist Chris Whitmore van Deutsche Bank schrijft in een mededeling aan investeerders dat ongeveer dertig procent van alle winkels aangeeft dat Apple dagelijks te weinig exemplaren van de iPhone 4S in voorraad heeft.

De analist schat dat maar liefst 85 tot 90 procent van de winkels de komende tijd nog tekorten zullen hebben. Apple-medewerkers zouden klanten dan ook aanraden tussen negen en twaalf uur 's avonds in te loggen op de Apple-website en een afspraak te maken om een iPhone 4S op te halen. Dit aangezien het overgrote deel van de voorraad die Apple Stores hebben via reserveringen wordt verkocht en er slechts een kleine hoeveelheid apparaten beschikbaar is voor de losse verkoop.

Via: CNet

'iPhone 4S in Hong Kong via pre-order in 10 minuten uitverkocht'

Toegevoegd op 10 november 2011

De iPhone 4S is in Hong Kong razendsnel uitverkocht. Analist Brian White van Ticonderoga Securities zegt dat hij van bronnen heeft vernomen dat de iPhone 4S in Hong Kong via de pre-order in 10 minuten was uitverkocht. Het apparaat wordt morgen in Hong Kong gelanceerd.

De analist zegt dat de grote belangstelling voor de iPhone 4S in Hong Kong een goed teken is. Dit aangezien Hong Kong het eerste land in de snelgroeiende regio is waar de nieuwe smartphone wordt gelanceerd. De analist zegt dat de iPhone 4S waarschijnlijk in december ook op het Chinese vaste land te koop is.

Via: AppleInsider

Samsung eist inzage in broncode van iPhone 4S-firmware

Toegevoegd op 4 november 2011

Samsung heeft bij de Australische rechter inzage geeist in de broncode van de firmware van de iPhone 4S. Ook wil Samsung gedetailleerde informatie krijgen over de afspraken die Apple heeft gemaakt met Australische telecomproviders.

Dit schrijft het Australische SmartOffice. Apple stapte in augustus zelf naar de Australische rechter en wist met succes een verkoopverbod op de Samsung Galaxy Tab 10.1 af te dwingen. Apple en Samsung zijn overeengekomen dat Samsung tot de definitieve uitspraak van de rechter de Galaxy Tab 10.1 niet in Australië verkoopt. Tot op heden heeft de rechter geen uitspraak gedaan in deze zaak.

Nu wil Samsung terugslaan en eist eveneens in Australië een verkoopverbod op de iPhone 4S. De inzage in de broncode van de firmware en de deals met telecomproviders is onderdeel van deze rechtszaak. Deze informatie moet Samsung helpen bij het bouwen van een sterke zaak tegen Apple. Het is nog onduidelijk of de rechter het verzoek van Samsung gaat inwilligen.

'Apple: Oplossing voor de korte batterijduur iPhone 4S is onderweg'

Toegevoegd op 4 november 2011

Apple denkt het probleem met de snel leeglopende batterij van de iPhone 4S snel op te kunnen lossen. Gebruikers klagen dat hun iPhone 4S soms wel tien procent van de batterijduur verliest in slechts één uur.

Een woordvoerder van Apple heeft tegenover All Things D bevestigd dat de iPhone 4S problemen heeft met zijn batterij. Apple zou inmiddels een aantal bugs hebben gevonden die invloed kunnen hebben op de batterijduur van het apparaat. Een update die deze bugs verhelpt moet binnen enkele weken beschikbaar zijn.

Het lijkt erop dat Apple de oplossing voor deze bugs al aan het testen is. In de beschrijving van de beta van iOS 5.0.1, die alleen voor ontwikkelaars beschikbaar is, staat dat de update een aantal bugs verhelpt van invloed kunnen zijn op de batterijduur.

Apple verstuurt eerste losse exemplaren iPhone 4S naar Nederlandse klanten

Toegevoegd op 2 november 2011

Apple is de verzending van de eerste losse iPhone 4S's aan het voorbereiden. Verschillenden gebruikers melden op het iCulture-forum dat de status van hun bestelling is gewijzigd.

Bij de bestellingen stond in eerste instantie de status 'Artikelen worden verwerkt'. Deze status is nu gewijzigd in 'Verzending wordt voorbereid'. De eerste iPhones zullen waarschijnlijk tussen 31 oktober en 7 november bij hun eigenaren aankomen.

Bron: iPhoneclub

Apple lanceert iPhone 4S 11 november in 15 nieuwe landen

Toegevoegd op 2 november 2011

Apple heeft bekend gemaakt de iPhone 4S op 11 november in 15 nieuwe landen te lanceren. Het gaat hierbij onder andere om Hong Kong, Zuid-Korea, Polen, Griekenland en Nieuw-Zeeland.

Het apparaat kan vanaf 4 november in de pre-order worden besteld. Naast de eerder genoemde landen ligt het apparaat op 11 november ook in Albanië, Armenië, Bulgarije, El Salvador, Guatemala, Malta, Montenegro, Panama, Portugal en Roemenië. Daarnaast maakt het bedrijf bekend voor het eind van het jaar de iPhone in meer dan zeventig landen beschikbaar wilt hebben.

Batterij van iPhone 4S loopt snel leeg

Toegevoegd op 31 oktober 2011

Gebruikers van de iPhone 4S klagen over een te snel leeglopende batterij. De batterijduur van de nieuwe iPhone is volgens Apple iets korter dan die van de iPhone 4. Gebruikers zeggen echter een extreem korte batterijduur te ervaren.

Technici van Apple zijn inmiddels druk bezig persoonlijk contact op te nemen met getroffen gebruikers. Het is nog onduidelijk wat de problemen veroorzaakt. Om de oorzaak van het probleem snel op te sporen vraagt Apple gebruikers die tegen de problemen aanlopen een analysetool op hun iPhone 4S te installeren.

Sommige iPhone 4S gebruikers schrijven dat hun batterij met maar liefst tien procent terugloopt in één uur, ook als het apparaat nauwelijks of niet wordt gebruikt. Waarschijnlijk wordt het probleem veroorzaakt door een softwarematig probleem.

Gebruikers hebben inmiddels ontdekt dat de locatiediensten binnen iOS 5 de tijdzone-instelling soms lijkt de activeren, terwijl deze uitgeschakeld is. Dit heeft tot gevolg dat het apparaat met grote regelmaat contact op neemt met meerdere zendmasten, waardoor de batterijduur van het apparaat zou verminderen. Andere gebruikers wijzen juist op een fout in Apple's nieuwe notificatiesysteem.

T-Mobile klanten hebben problemen met het activeren van iPhone 4S

Toegevoegd op 23 oktober 2011

Nederlandse T-Mobile-gebruikers die nu al een iPhone 4S hebben weten te bemachtigen hebben problemen met het activeren van hun nieuwe iPhone. Dit blijkt uit een discussie op het iCulture-forum.

Met de bestaande microsimkaarten van T-Mobile lijkt het niet mogelijk te zijn om de iPhone 4S te activeren. De problemen kunnen worden opgelost door de simkaart in te wisselen voor een nieuwere versie bij de provider. Dit is op dit moment echter nog niet mogelijk, aangezien het T-Mobile onvoldoende microsimkaarten op voorraad heeft.

T-Mobile zegt dat haar voorraad nieuwe microsimkaarten is afgestemd op het aantal iPhone 4S's dat het bedrijf in voorraad heeft. Hierdoor zouden er onvoldoende simkaarten beschikbaar zijn om de microsimkaarten van bestaande klanten om te wisselen.

Ook in Duitsland doet het probleem zich voor. T-Mobile Duitsland heeft het probleem inmiddels onderkent en wisselt de simkaart gratis voor klanten om. In Nederland is deze regeling helaas nog niet beschikbaar.

Via: Tweakers

iPhone 4S in Nederland via pre-order te bestellen

Toegevoegd op 21 oktober 2011

Vanaf vandaag kun je bij Apple de iPhone 4S in de pre-order bestellen. De levertijd van het apparaat staat momenteel op één tot twee weken. Je kunt maximaal twee iPhones per persoon bestellen.

De 16GB iPhone 4S kost 599 euro, de 32GB-versie 699 euro en de 64GB-variant 799 euro. De prijzen van Apple wijken hiermee af van de prijzen die T-Mobile hanteert voor de iPhone 4S in combinatie met een prepaid-abonnement. Voor een 16GB iPhone 4S met een prepaid-abonnement betaal je bij de provider 639,95 euro.

Je kunt echter ook een T-Mobile Sim Only Prepaid Standaard nemen. Je betaalt hiervoor eenmalig 9,95 euro. De gebruikskosten van dit abonnement zijn gelijk aan het prepaid-abonnement dat je afsluit in combinatie met een iPhone 4S. Door vervolgens los een iPhone 4S 16GB bij Apple aan te schaffen voor 599 bepaar je 31 euro. Bij de 32GB- en 64GB-versie van de iPhone 4S bespaar je iets meer.

Hieronder vind je de prijzen van de drie iPhone 4S-modellen in combinatie met een prepaid-abonnement van T-Mobile.

T-Mobile maakt prijzen voor iPhone 4S bekend

Toegevoegd op 20 oktober 2011

T-Mobile heeft de prijzen bekend gemaakt die zij in Nederland gaat hanteren voor de iPhone 4S. Ook maakt het bedrijf bekend voor welk bedrag je een simlockvrije iPhone 4S kunt aanschaffen. De voorverkoop van het apparaat gaat op vrijdag 21 oktober van start en het apparaat ligt 28 oktober in de winkels.

Een simlockvrije iPhone 4S 16GB is via T-Mobile te koop voor 639,95 euro. Het 32GB-model kost 749,95 euro en de 64GB-variant 859,95 euro. De provider biedt de iPhone 4S ook in combinatie met abonnementen aan. In combinatie met het duurste abonnement, van 99,95 euro per maand, kost de iPhone 4S 16GB nog 29,95 euro. Voor het 32GB-model betaal je nog 129,95 euro en voor de 64GB-versie 229,95 euro.

Zodra je kiest voor een goedkoper abonnement wordt het bedrag dat je moet bijbetalen voor de iPhone 4S hoger. Zo betaal je bij het goedkoopste abonnement van T-Mobile, de iSmart 150 voor 29,50 euro per maand, nog 259,95 euro bij voor het 16GB-model van de iPhone 4S. De 32GB-versie is beschikbaar voor 359,95 euro en het 64GB-model voor 459,96 euro.

T-Mobile gaat de iPhone Hieronder vind je in een tabel alle prijzen die T-Mobile voor de iPhone 4S hanteert.

AT&T heeft één miljoen iPhone 4S's geactiveerd

Toegevoegd op 20 oktober 2011

De Amerikaanse provider AT&T heeft in totaal één miljoen iPhone 4S's geactiveerd. Dit is ruim een kwart van alle iPhone 4S-toestellen die Apple tot nu toe heeft verkocht. De lancering is hiermee de meest succesvolle iPhone-lancering die AT&T ooit heeft gehad.

AT&T is de enige Amerikaanse provider die '4G-snelheden' kan leveren. De provider maakt gebruik van een 3G HSPA netwerk, waarmee downloadsnelheden van maximaal 14,4Mbps kunnen worden behaald. Concurrenten van AT&T beschikken niet over een dergelijk netwerk en leveren dus langzamere downloadsnelheden.

De iPhone is voor AT&T een belangrijk apparaat. Alle modellen van de iPad zijn in het vierde financiële kwartaal van 2011, dat op 30 september ten einde liep, waren gezamenlijk goed voor 56 procent van alle smartphone-verkopen die het bedrijf maakte. In totaal verkocht AT&T 4,8 miljoen iPhones in het vierde kwartaal.

Via: 9to5Mac

'iPhone 4S in eerste drie dagen vier miljoen keer verkocht'

Apple maakt bekend dat de iPhone 4S in de eerste drie dagen na de introductie op 14 oktober 4 miljoen keer is verkocht. iOS 5 is inmiddels door 25 miljoen gebruikers geïnstalleerd. Ook iCloud blijkt het goed te doen. Twintig miljoen gebruikers hebben zich voor de clouddienst aangemeld.

Met vier miljoen verkochte toestellen is het apparaat twee keer zoveel verkocht als de iPhone 4. Apple spreekt van een nieuw record. De iPhone 4S werd op 14 oktober gelanceerd in de Verenigde Staten, Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Japan en het Verenigd Koninkrijk. Op 28 oktober wordt het apparaat in 22 andere landen gelanceerd waaronder Nederland.

0 Reactie(s) op: iPhone 4 & iPhone 4S: Het laatste nieuws

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.