iPhone 5: het laatste nieuws

Door: redactie-computertotaal | 06 augustus 2013 21:00

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

iPhone 5 is al ruim vijf miljoen keer verkocht

Toegevoegd op 24 september 2012

Apple maakt bekend dat de iPhone 5 sinds de introductie op 21 september meer dan vijf miljoen keer is verkocht. De meeste klanten kunnen hun bestelde iPhone 5 binnenkort verwachten. Apple warschuwt dat menigeen echter geduld zal moeten hebben tot oktober, aangezien de vraag naar de iPhone 5 groter is dan het aanbod.

De nieuwe smartphone is op dit moment te koop in de Verenigde Staten, Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Hongkong, Japan, Singapore en het Verenigd Koninkrijk. De iPhone 5 is vanaf 28 september in 22 andere landen waaronder Nederland en België verkrijgbaar. "De vraag naar iPhone 5 is overweldigend en we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat alle klanten die er een hebben besteld 'm snel in handen zullen hebben", zegt Tim Cook, CEO van Apple.

"Hoewel onze eerste voorraad al is uitverkocht, krijgen winkels geregeld nieuwe zendingen van de iPhone 5 binnen en kunnen klanten gewoon online bestellingen plaatsen, waarbij ze een geschatte leverdatum krijgen. We stellen hun geduld op prijs en werken er hard aan om genoeg iPhones te maken voor iedereen", laat de CEO van Apple weten.

iPhone 5 overleeft val eerder dan iPhone 4S, maar heeft eerder krassen

Toegevoegd op 24 september 2012

De iPhone 5 is door zijn nieuwe design beter bestand tegen een val op de grond. De nieuwe materialen zorgen er echter ook voor dat je eerder krassen oploopt op de behuizing van de nieuwe smartphone. Dit blijkt uit testen die zijn uitgevoerd door de iPhone-reparateur iFixyouri in samenwerking met 9to5Mac en de iPhone-reparateur .

Een medewerker van iFixit.com onderwerpt de achterzijde van iPhone 5 in een video samen met haar dochter aan een krastest. De test wordt eveneens uitgevoerd op een iPhone 4S om de resultaten goed te kunnen vergelijken. De resultaten van de test vallen tegen en wijzen uit dat de nieuwe iPhone gevoeliger is voor krassen. Je kan de test bekijken in onderstaande video.

[youtube]OSFKVq36Hgc[/youtube]

Dit geldt overigens niet voor het scherm van de iPhone 5, dat is gemaakt van het sterke [urlx=http://www.corninggorillaglass.com/]Gorilla Glass 2 van Corning. iFixyouri.com onderwierp het scherm van de iPhone 5 in samenwerking met 9to5Mac aan een krastest. Het scherm blijkt verrassend goed bestand te zijn tegen krassen.

De iPhone 5 wordt in de test daarnaast onderworpen aan een valtest. De test wijst uit dat de nieuwste iPhone beter bestand is tegen een val op de grond dan zijn voorganger. Het glas in de behuizing van de iPhone 5 brak pas toen het apparaat met zijn scherm tegen de grond aan werd gegooid.

[youtube=pMvE0lkunBg][/youtube]

De iPhone 5 onder de loep (review)

Toegevoegd op 23 september 2012

Wij hebben op de redactie de hand weten te leggen op de nieuwe iPhone 5. Voordat we de nieuwe smartphone van Apple uitgebreid gaan beoordelen geven we je in dit artikel onze eerste reactie.

De iPhone 5 voelt over het algemeen aan als een grote en substantiële upgrade, ondanks dat het apparaat als een ouder model iPhone blijft aanvoelen. Het smaller, maar niet breder maken van het scherm is een briljante stap. Wat doen wij met onze smartphones? We lezen emails, webpagina's, Twitter-streams etc. Door de komst van het grote scherm is hier meer ruimte voor, zonder dingen naar rare formaten uit te rekken.

Wil je meer informatie? Lees dan het artikel met onze eerste reactie op de iPhone 5!

Waar kan je de iPhone 5 kopen?

Toegevoegd op 23 september 2012

De iPhone 5 is inmiddels bij een aantal telecomproviders te bestellen. Apple is nog niet van start gegaan met de voorverkoop van de iPhone 5. Je kunt het apparaat echter al wel bij een aantal telecomproviders bestellen. Wil jij een iPhone 5 kopen? Wij hebben de mogelijkheden die je op dit moment hebt op een rijtje gezet!

T-Mobile

De telecomprovider T-Mobile biedt T-Mobile de iPhone 5 16GB in combinatie met de iSmart-abonnementen. De toestelprijs varieert per abonnement. Zo ben je bij een iSmart 150-abonnement van 22,25 euro per maand 249,95 euro kwijt voor de smartphone, terwijl de toestelprijs bij een iSmart 200-abonnement van 24,75 euro per maand daalt naar 199,95 euro.

De toestelprijs bedraagt nog 149,95 euro bij een iSmart 300-abonnement van 29,75 euro, terwijl je 'slechts' 99,95 euro hoeft bij te betalen bij een iSmart 500-abonnement van 37,25 euro om een iPhone 5 16GB te bemachtigen. Deze prijzen horen bij een tweejarig-abonnement. De iPhone 5 is zowel in het wit als zwart beschikbaar. Kijk voor meer informatie en prijzen van het 32GB- en 64GB-model van de iPhone 5 op de website van T-Mobile.

Hi ToestelLease

Vind je de iPhone 5 toch wat duur en heb je geen zin in één keer het complete toestel te betalen? Dan is ToestelLease van Hi misschien interessant voor jou. De iPhone 5 16GB kan in het zwart of wit geleasd worden voor 31,50 euro per maand. Deze prijzen zijn geldig bij een leaseovereenkomst met een looptijd van twee jaar. Let op, naast de leasekosten ben je ook maandelijks abonnementskosten. Deze kosten verschillen per abonnement en zijn terug te vinden op de website van Hi. Het 32GB- en 64GB-model zijn momenteel helaas niet via ToestelLease beschikbaar.

Naast telecomproviders kan je ook terecht bij webshops die mobiele abonnementen verkopen. Zo biedt Studentmobiel abonnementen van zowel T-Mobile, KPN als Hi aan in combinatie met de iPhone 5. De online winkel kan alleen het 16GB-model van de iPhone 5 leveren. Deze versie is in het wit en zwart beschikbaar. Naast Studentmobiel biedt ook GSM-wijzer de iPhone 5 aan in combinatie met abonnementen van T-Mobile, KPN en Hi. De webshop biedt net als Studentmobiel alleen het 16GB-model van de smartphone aan.

Levertijd iPhone 5 loopt op naar drie tot vier weken

Toegevoegd op 19 september 2012

Apple blijkt niet berekend te zijn op de enorme vraag naar de iPhone 5. De levertijd van de iPhone 5 is in veel online Apple Stores oinmiddels opgelopen naar drie tot vier weken.

De iPhone 5 is al langer niet meer direct leverbaar. Eerder werd de levertijd van de iPhone 5 verlengd naar twee tot drie weken. Nu blijkt dus ook deze deadline niet voor Apple haalbaar. Het bedrijf heeft daarom in zowel de Verenigde Staten, Canada en Australië de levertijden verlengt naar drie tot vier weken.

Variatie in levertijd

Niet in alle landen is de levertijd opnieuw verlengd. De levertijd van de iPhone 5 staat in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk nog op twee tot drie weken.

De iPhone 5 ligt in Nederland nog niet in de winkels. Apple kondigde aan dat het apparaat op 28 oktober in 22 andere landen waaronder Nederland in de winkels zal liggen. Het is onduidelijk of Apple voor Nederland een aparte voorraad iPhone 5's heeft gereserveerd. Het is daarom niet te zeggen of de iPhone 5 direct na de lancering voldoende leverbaar zal zijn.

0 Reactie(s) op: iPhone 5: het laatste nieuws

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.