iPhone 5: het laatste nieuws

Door: redactie-computertotaal | 06 augustus 2013 21:00

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

Geekbench: iPhone 5 is tweeënhalf sneller dan de iPhone 4S

Toegevoegd op 18 september 2012

Apple stelt dat de A6-processor uit de iPhone 5 twee keer sneller is dan de A5-processor uit de iPhone 4S. Geekbench-resultaten die door Primate Labs zijn gepubliceerd bevestigen deze claim.

De processor van de iPhone 5 blijkt maar liefst tweeënhalf keer sneller te zijn dan de A5-processor van de iPhone 4S. De iPhone 5 scoort 1601 punten in Geekbench, terwijl de iPhone 4S het moet doen met 632 punten. Ook de processor van de derde generatie iPad wordt ruimschoots verslagen. De A6-processor is maar liefst twee keer sneller dan de A5X-processor uit de derde generatie iPad, die 790 punten scoort.

De iPhone 5 staat met een Geekbench-score van 1601 punten overigens niet op de eerste plek. Zowel de Samsung Galaxy S III als de Google Nexus 7 scoren iets beter. De Google Nexus 7 krijgt 1604 punten, terwijl de Samsung Galaxy S III met 1628 punten aan kop gaat.

Via: The Mac Observer

iPhone 5 is twee miljoen keer besteld in 24 uur tijd

Toegevoegd op 17 september 2012

De iPhone 5 is erg populair. Apple maakt bekend dat in vierentwintig uur tijd maar liefst 2 miljoen mensen de nieuwe iPhone hebben besteld. De iPhone 5 verdubbelt hiermee het vorige record, dat in handen was van de iPhone 4S.

De meeste klanten kunnen volgens Apple hun bestelde iPhone 5 op 21 september in ontvangst nemen. Het bedrijf waarschuwt echter dat door de grote vraag naar de iPhone 5 een deel van de klanten geduld zullen moeten hebben tot oktober. De levertijd van het apparaat is inmiddels dus al opgelopen.

Nederland

Het gaat hierbij overigens om Amerikaanse, Australische, Canadese, Franse, Duitse, Hongkongse, Japanse, Singeporese en Britse klanten. De iPhone 5 ligt in Nederland op 28 september in de winkels. Het is onduidelijk wat de langere levertijd van de iPhone 5 voor Nederlandse klanten te betekenen hebben. Het apparaat kan vanaf 21 september in Nederland via onder andere de online Apple Store worden besteld.

iPhone 5 is voorzien van 1GB intern geheugen

Toegevoegd op 17 september 2012

De iPhone 5 beschikt over 1GB RAM-geheugen. Het intern geheugen van het apparaat is hiermee ten opzichte van de iPhone 4 en iPhone 4S verdubbeld.

Dit is ontdekt door iFans en bevestigd door MacRumors en iFixit. Zowel de iPhone 4 als iPhone 4S beschikken over 'slechts' 512 MB RAM-geheugen. Het interne geheugen wordt gebruikt om tijdelijk informatie over apps die openstaan op te slaan. Het niet beschikbaar hebben van voldoende RAM-geheugen kan leiden tot prestatieproblemen.

Onderdelen van iPhone 5 kosten 167 dollar

Tegevoegd op 17 september 2012

De iPhone 5 gaat over de toonbank vanaf 679 euro. Apple is echter slechts 167,50 dollar of 127,50 euro kwijt aan de onderdelen van de iPhone 5. Het bedrijf maakt dus flinke winst per verkochte smartphone.

Dit blijkt uit onderzoek van TechInsights. De kosten per toestel liggen iPhone 5 35 dollar of 26 euro hoger dan bij de iPhone 4S. Vooral Apple A6-processor en het scherm uit de nieuwe iPhone zijn duurder dan bij zijn voorganger. Zo kost de processor van de iPhone 5 28 dollar, terwijl die van de iPhone 4S 21 dollar kostte. Het nieuwe 4 inch scherm kost Apple drie dollar per smartphone extra. Hieronder een overzicht van alle cijfers.

Nederlandse netwerken niet klaar voor 4G van iPhone 5

Toegevoegd op 15 september 2012

De iPhone 5 ligt naar verwachting op 28 september in de Nederlandse winkels. Het apparaat ondersteunt 4G, dat theoretische downloadsnelheden van 100 Mbps mogelijk maakt. Nederlandse gebruikers zullen hier echter niet van kunnen profiteren, aangezien de Nederlandse 4G-netwerken nog niet geschikt zijn voor het apparaat.

Dit blijkt uit rondvraag van [urlx=http://www.nrc.nl/nieuws/2012/09/15/nederlandse-netwerken-nog-niet-klaar-voor-iphone-5/]NRC Handelsblad. Het blijkt maar liefst nog een jaar te duren voordat mobiele providers in staat zijn het 4G-netwerk toegankelijk te stellen voor Nederlandse gebruikers. Nederlanders kunnen dus zeker nog een jaar geen gebruik maken van de 4G-functionaliteiten van het apparaat.

Het 4G-netwerk maakt gebruik van Europese frequenties, waar in de iPhone 5 weinig rekening mee wordt gehouden. De iPhone 5 kan alleen gebruik maken van de 1.800 MHz-frequentie om verbinding te leggen met een 4G-netwerk. Deze frequentie is wordt echter pas op 31 oktober 2012 geveild. NRC Handelsblad waarschuwt dat de technische invoering van 4G-netwerken daarnaast zeker een half jaar in beslag zal nemen.

iPhone 5 binnen één uur uitverkocht

Toegevoegd op 15 september 2012

De iPhone 5 is erg populair. De preorders van de nieuwe iPhone gingen gisteren in onder andere de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk van start. De iPhone 5 was echter binnen één uur uitverkocht.

Dit meldt onder andere persbureau AP. De grote vraag naar de nieuwste smartphone van Apple betekent dat de levertijd van de iPhone 5 nu al is opgelopen. Apple kondigde in eerste instantie een levertijd aan van één week. Deze tijd is in de Verenigde Staten inmiddels opgelopen tot twee weken. Klanten in het Verenigd Koninkrijk moeten zelfs al drie weken op hun iPhone 5 32GB wachten. De 16GB- en 64GB-modellen zijn nog wel binnen twee weken leverbaar.

Het is niet precies duidelijk waarom de iPhone 5 nu al uitverkocht is. Eerder gingen geruchten over problemen bij Sharp. Het bedrijf zou moeite hebben de afgesproken hoeveelheid schermen voor de iPhone 5 te leveren. Het is dan ook goed mogelijk dat deze problemen ervoor hebben gezorgd dat Apple minder iPhone 5's in voorraad heeft dan het bedrijf van plan was, met langere levertijden tot gevolg.

Apple lanceert iPhone 5 met 4 inch scherm

Toegevoegd op 12 september 2012

De nieuwe iPhone 5 beschikt over een groter scherm en is gemaakt uit glas en metaal. De preorders voor het apparaat beginnen 14 september in onder andere de Verenigde Staten, terwijl wij in Nederland tot 28 september zullen moeten wachten. Dit heeft Apple vanavond aangekondigd in San Francisco.

Apple stapt af van de glazen achterzijde die we kennen uit de iPhone 4S. De achterzijde van de iPhone 5 bestaat uit aluminium, dat is opgebouwd uit twee verschillende kleuren. Het apparaat is 20% lichter en 18% dunner dan de iPhone 4S. De iPhone 5 is uitgerust met een lichtere batterij, terwijl de batterijduur ten opzichte van zijn voorganger is verbeterd.

8 megapixel camera

Het apparaat is uitgerust met een nieuwe 8 megapixel camera, waarvan onder andere de lens is verbeterd. Het apparaat wordt geleverd met iOS 6, waarop de nieuwe Panorama-mode beschikbaar is in de camera-app. De app plakt meerdere foto's aan elkaar, waardoor je panorama foto's met je iPhone kunt maken.

De iPhone 5 is daarnaast uitgerust met drie microfoons in plaats van de twee microfoons die we kennen uit de iPhone 4S. De speaker van het apparaat is daarnaast verbeterd. De kwaliteit van zowel telefoon- als FaceTime-gesprekken moet hierdoor zijn verbeterd.

Prijzen

De nieuwe iPhone is beschikbaar in zowel het zwart als wit met 16GB, 32GB of 64GB. De prijzen zijn gelijk aan die van de iPhone 4S, wat betekent dat het 16GB0-model voor 599 euro, de 32GB-versie voor 699 euro en 64GB-variant voor 799 euro in de winkel zal liggen.

Het is nog niet honderd procent zeker wanneer de preorders voor de iPhone 5 in Nederland van start gaan. Apple stelt op 21 september de preorders te openen in twintig extra landen. Het is echter niet bekend of Nederland hierbij zit.

iPhone 5 zorgt voor forse toename schadeclaims oude iPhone-modellen

Toegevoegd op 12 september 2012

De lancering van de iPhone 5 leidt tot een forse toename van het aantal schademeldingen. Verzekeraar Zelf.nl meldt een toename van maar liefst 300 procent in het aantal schademeldingen met oude iPhone-modellen.

Zelf.nl stelt dat uiteraard niet alle iPhone-bezitters slechte bedoelingen hebben, maar de grote toename van het aantal claims opvallend is. iPhone-bezitters zijn creatief in het verzinnen van schades aan hun iPhones. Veel geclaimde schades bestaan uit waterschade of valschade.

Onderzoek

Gezien de forse toename van het aantal schademeldingen worden de meldingen door schade-experts nauwkeurig onderzocht. Hierbij kan extra informatie worden gevraagd aan de iPhone-eigenaar of kan de verzekeraar het toestel opvragen om de schade te bekijken.

De verzekeringsvergelijkingssite Independer.nl waarschuwt dat het indienen van een valse schadeclaim vervelende gevolgen kan hebben. Zo wordt je verzekering per direct beëindigd en kan je naam tot acht jaar worden opgenomen in het centrale systeem van verzekeraars. Daarnaast wordt de schademelding doorgestuurd naar justitie.

Nieuwe foto's tonen witte iPhone 5

Toegevoegd op 11 september 2012

De website iMore beschikt over twee nieuwe foto's waarop de iPhone 5 zou worden getoond. De iPhone op de foto's heeft een metaalkleurige achterzijde met een witte band aan de boven- en onderzijde.

Het ontwerp van het apparaat op de foto's komt overeen met eerdere geruchten over de iPhone 5. Zo heeft het apparaat een kleinere dock connector, vernieuwde speakers en is de koptelefooningang naar de onderzijde van het apparaat verhuisd. Over ongeveer 24 uur weten we of deze foto's inderdaad de iPhone 5 tonen!

J.P. Morgan: 'Lancering van de iPhone 5 geeft economie VS een impuls'

Toegevoegd op 11 september 2012

De lancering van de iPhone 5 kan de Amerikaanse economie een impuls geven. De verkoop van Apple's nieuwe smartphone zou een kleine extra groei van de economie kunnen leiden.

Dit stelt Michael Feroli, econoom bij de Amerikaanse bank J.P. Morgan in een brief aan klanten. Feroli schrijft dat als het effect van de iPhone-verkopen wordt doorberekend op jaarbasis de iPhone 5 voor een kwart tot half procent extra economische groei kan veroorzaken. De econoom berekent dat de iPhone 5 het bruto binnenlandse product van de Verenigde Staten in het vierde kwartaal met maar liefst 3 miljard dollar kan laten toenemen.

Via: NU.nl

Nieuwe foto's van USB-kabel voor iPhone 5 duiken op

Toegevoegd op 10 september 2012

Nieuwe foto's van de USB-kabel voor de iPhone 5 zijn opgedoken. De foto's zijn gepubliceerd door de Franse website Nowhereelse en afkomstig van dezelfde bron die eerder ook al foto's van de USB-kabel verspreidde.

De huidige USB-kabel is niet geschikt voor de iPhone 5, aangezien het apparaat wordt voorzien van een kleinere dockconnector. De nieuwe kabel is dan ook voorzien van een nieuwe stekker, die voor de 8-pins dockconnector geschikt is. Op de foto is duidelijk te zien dat deze stekker aanzienlijk kleinere is dan die van de USB-kabel van de iPhone 4S.

Micro-USB-kable

Op de foto's is naast de witte kabels voor de iPhone 5 ook een zwarte kabel te zien. Dit is een micro-USB-kabel, die ter vergelijking naast de nieuwe kabels van Apple gelegd. De stekkers van beide kabels lijken ongeveer dezelfde grootte te hebben.

Nieuw bewijs voor andere CPU in de iPhone 5

Toegevoegd op 7 september 2012

De iPhone 5 maakt waarschijnlijk geen gebruik van de ruisonderdrukkingstechnologie van Audience. Hieruit kunnen we concluderen dat de iPhone 5 een andere processor krijgt dan de iPhone 4S.

De ruisonderdrukkingstechnologie wordt gebruikt op de iPhone 4S en zit bij dit apparaat ingebakken in de Apple A5-processor. Audience stelt echter niet te verwachten dat Apple de technologie ook in de iPhone 5 verwerkt. Het ligt daarom voor de hand dat de iPhone 5 wordt voorzien van een andere processor, waar de technologie niet in is verwerkt.

Omzetcijfers

Audience verliest een belangrijke klant als Apple inderdaad niet langer gebruik maakt van de ruisonderdrukkingstechnologie. Het bedrijf verwacht dit echter niet terug te zien in zijn omzetcijfers voor het derde kwartaal van 2012. Wel waarschuwt Audience dat de omzet in het vierde kwartaal door de beslissing van Apple lager uit kan vallen.

Het is niet duidelijk of Apple een methode heeft gevonden die de ruisonderdrukkingstechnologie overbodig maakt of een contract heeft gesloten met een concurrerende leverancier. Het is echter ook mogelijk dat Apple zelf een dergelijke technologie heeft ontwikkeld. Apple werd in juli 2012 nog aangeklaagd door het Amerikaanse Noise Free Wireless aangezien Apple patenten op een ruisonderdrukkingstechnologie zou schenden.

Nieuwe foto's vergelijken iPhone 5-behuizing met iPhone 4S

Toegevoegd op 6 september 2012

Foto's van de behuizing van de iPhone 5 zijn opnieuw opgedoken. Op foto's van iPhonereparateur iResQ is de behuizing naast de iPhone 4S gelegd, zodat de twee smartphones goed kunnen worden vergeleken.

De getoonde behuizing komt overeen met eerder opgedoken foto's van iPhone 5-prototypes en -onderdelen. Het is dan ook steeds waarschijnlijker dat we de getoonde behuizing daadwerkelijk terugzien in de iPhone 5. De behuizing op de foto's is een stuk dunner dan de iPhone 4S. Op de foto's is te zien dat het scherm van de iPhone 5 minder buiten de antenneband uitsteekt dan bij de iPhone 4S.

Het apparaat is daarentegen wel langer, om ruimte te maken voor het grotere scherm. Dit scherm wordt volgens eerdere geruchten 4 inch groot. De foto's tonen daarnaast een kleinere dockconnector, die opnieuw aan de onderzijde van het apparaat is geplaatst. Ook is te zien dat de speakers flink groter zijn geworden en de koptelefooningang naar de onderzijde van het apparaat is verplaatst.

Apple verstuurt uitnodigingen voor iPhone 5-evenement

Toegevoegd op 4 september 2012

Apple nodigt de media uit voor een evenement op 12 september 2012. De uitnodiging doet vermoeden dat Apple op het evenement de iPhone 5 introduceert.

Op de uitnodiging is de tekst "It's almost here" te lezen. Onder de tekst staat het cijfer twaalf, met daaronder de schaduw van het cijfer vijf. Dit doet dus vermoeden dat Apple inderdaad de iPhone 5 zal introduceren.

Het evenement wordt georganiseerd op 12 september 2012 in het Yerba Buena Center in San Francisco.

Werkend prototype van iPhone 5 duikt op

Toegevoegd op 4 september 2012

Een nieuwe video is opgedoken waarin een werkend prototype van de iPhone 5 wordt getoond. De maker van de video stelt het prototype te hebben ontvangen van een 'anonieme bron'.

De video toont veel specificaties die we ook kennen uit eerdere geruchten. Zo is het apparaat langer dan de iPhone 4S, maar wel een stuk dunner. Dit biedt ruimte aan het grotere scherm van de iPhone 5, dat 4 inch groot zou zijn. Het apparaat is net zo breed en zwaar als de iPhone 4S. De speakers in het prototype zijn vernieuwd en de koptelefooningang is verplaatst naar de onderzijde van het apparaat.

Aluminium achterkant

Veel eerdere geruchten stellen dat Apple afstapt van de glazen achterzijde die we kennen van de iPhone 4S. Het prototype bevestigt dit gerucht. Het achterkantje van het prototype is volgens de maker van de video gemaakt van mat zwart gespoten aluminium.

Het prototype is daarnaast voorzien van een kleinere dockconnector. Volgens eerdere geruchten gaat het om een 8-pins dockconnector, die de huidige 30-pins dockconnector zal vervangen. Het prototype in de video is nog niet geactiveerd en kan dus niet gebruikt worden. De maker van de video is echter niet in staat het apparaat aan te sluiten op zijn Mac, aangezien hij niet over een kabel voor de kleinere dockconnector beschikt.

[youtube]jV_N99SBpnE[/youtube]

0 Reactie(s) op: iPhone 5: het laatste nieuws

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.