iPhone 5: het laatste nieuws

Door: redactie-computertotaal | 06 augustus 2013 21:00

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

Vernieuwde oordopjes van iPhone 5 lekken uit

Toegevoegd op 4 september 2012

De iPhone 5 zal worden geleverd met geheel nieuwe oordopjes. De oortjes lijken te uit één stuk plastic gemaakt te zijn, wat de stevigheid aanzienlijk zou bevorderen.

De Vietnamese website Tinhte.vn claimt de nieuwe oordopjes in handen te hebben. De website heeft een video gepubliceerd waarin de koptelefoon wordt getoond. De nieuwe oordopjes worden in de video met de huidige oordopjes vergeleken. De nieuwe oortjes hebben duidelijk een geheel nieuwe vorm gekregen. Het nieuwe design komt het draagconform volgens Tinhte.vn ten goede.

Gemaakt in Vietnam

In de video wordt daarnaast de kabel van de oordopjes getoond. Hierop is de tekst 'Ontworpen door Apple in Californië, Geassembleerd in Vietnam' te lezen. De originele video van Tinhte.vn is inmiddels helaas van YouTube verwijderd. De onderstaande video toont dezelfde beelden met een Engelstalige voice-over.

[youtube]ctQeSbh5T0A[/youtube]

Apple waarschuwt Genius Bars voor lage voorraad iPhone 3GS

Toegevoegd op 3 september 2012

Apple waarschuwt Genius Bars dat de voorraad van de iPhone 3GS op begint te raken. De lage voorraad kan te maken hebben met de lancering van de iPhone 5, die naar verwachting voor oktober op de planning staat.

9to5Mac schrijft dat Apple medewerkers in een brief nieuwe instructies geeft voor het omgaan met problemen met een iPhone 3GS. Genius Bar-medewerkers moeten klanten een schermreparatie aan te bieden en de voordelen van een nieuwe iPhone te benadrukken.

iPhone 4 als vervanging

Alleen in het uiterste geval mogen de medewerkers een nieuwe iPhone 3GS meegeven. Dit kan echter tot problemen leiden, aangezien de voorraad erg klein is. Genius Bars die geen enkele iPhone 3GS meer op voorraad hebben mogen daarom een iPhone 4 als vervanging meegeven.

Door de nieuwe werkwijze hoeft Apple minder snel een iPhone 3GS uit de voorraad aan een klant mee te geven, waardoor het bedrijf langer met de voorraad kan doen. Al langer gaan geruchten dat Apple de iPhone 3GS na de lancering van de iPhone 5 uit de schappen haalt.

Verwijzingen in iOS 6

De beta van iOS 6 is echter ook voor de iPhone 3GS beschikbaar, wat doet vermoeden dat Apple toch nog toekomstplannen voor het apparaat heeft. Na de lancering van de iPhone 5 zou dit echter betekenen dat Apple zowel de iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S als iPhone 5 gelijktijdig in het assortiment heeft. Het is dan ook mogelijk dat Apple de iPhone 3GS alleen beschikbaar wil stellen op opkomende markten en voor prepaid-gebruikers.

'Productie van iPhone 5-schermen bij Sharp is vertraagd'

Toegevoegd op 31 augustus 2012

De productie van schermen voor de iPhone 5 heeft vertraging opgelopen. Het is echter onduidelijk of de productie in zijn geheel nog niet is begonnen of dat het bedrijf minder schermen kan produceren dan verwacht.

De berichtgeving over de problemen bij Sharp is tegenstrijdig. The Wall Street Journaal schrijft dat de massaproductie van de schermen nog van start moet gaan. Dit terwijl Sharp eerder liet weten dat de productie eind augustus van start zou gaan. Het opstarten van de massaproductie zou door technische problemen vertraging hebben opgelopen.

Lagere productie

Reuters spreekt dit bericht echter tegen. Het persbureau meldt dat de productie wel van start is gegaan, maar het bedrijf niet de gewenste hoeveelheid schermen kan produceren.

Sharp zou aanzienlijke investeringen moeten maken om de productiecapaciteit van de schermen te verhogen. De productiekosten van de schermen zijn echter hoog, waardoor de winstmarges van schermfabrikant onder druk zijn komen te staan. Een anonieme bron zegt tegen Reuters dat Sharp zich dan ook afvraagt of het financiëel aantrekkelijk is de productiecapaciteit voor Apple te vergroten.

Gevolgen voor iPhone 5

Ondanks de onduidelijkheid lijkt het er overigens niet op dat de problemen bij Sharp de lancering van de iPhone 5 zullen vertragen. Naast Sharp zijn ook LG Display en Japan Display, een samenwerkingsverband van Sony, Hitachi en Toshiba, door Apple ingeschakeld voor de productie van de schermen. Het is echter wel mogelijk dat Apple bij de lancering minder iPhone's in voorraad zal hebben dan gepland. Het is onduidelijk of dit tot problemen zal leiden.

'iPhone 5 krijgt vernieuwde versie van AirPlay'

Toegevoegd op 29 augustus 2012

De iPhone 5 wordt uitgerust met AirPlay Direct, een verbeterde versie van AirPlay. Met de technologie kunnen muziek-, foto- en videobestanden draadloos naar een bijvoorbeeld een Apple TV zonder dat gebruik hoeft worden gemaakt van een draadloos netwerk.

AirPlay Direct is volgens The Telegraph de werktitel van het project. Het is onduidelijk of Apple deze naam ook voor de uiteindelijke feature zal hanteren. AirPlay Direct verstuurt video en muziek via bluetooth 4.0 en is hierdoor niet afhankelijk van een draadloos netwerk. Apparaten die de techniek kunnen gaan ondersteunen zijn de Apple TV, de toekomstige Apple iTV en accessoires als speakersets.

AirPlay

AirPlay is een techniek waarmee gebruikers muziek, foto's en video vanaf een iPod, iPhone of iPad kunnen doorsturen naar apparaten AirPlay-ondersteuning. De techniek maakt gebruik van een WiFi-netwerk voor het maken van een verbinding met andere apparaten.

De technologie AirPlay werd op één september 2010 door Steve Jobs gelanceerd. Een variant op AirPlay is AirPlay Mirroring, een feature die werd geïntroduceerd in iOS 5 en gebruikers de mogelijkheid biedt hun scherm tonen op een HDTV via de Apple TV.

AnandTech: 'Kans op NFC-chip in iPhone 5 is erg klein'

Toegevoegd op 29 augustus 2012

De iPhone 5 krijgt mogelijk toch geen NFC-chip. De chip duikt regelmatig op in geruchten. AnandTech acht de kans dat Apple een goed werkende NFC-chip in de iPhone 5 weet te verwerken echter erg klein.

De website stelt dat de achterzijde van de iPhone 5, die voornamelijk bestaat uit metaal, het zeer onwaarschijnlijk maakt dat Apple een NFC-chip in de iPhone 5 stopt. Alleen een kleine streep aan de boven- en onderzijde van de iPhone 5 is gemaakt van een doorzichtig materiaal. Deze gaten zijn echter niet groot genoeg om het signaal van een NFC-chip goed door te laten.

Weinig ruimte

Een NFC-ontvanger is doorgaans voorzien van een relatief grote spoel en neemt daarom een prominente positie in de behuizing op. Samsung plaatste de ontvanger daarom eerder op de accu van een smartphone. In de uitgelekte foto's van de iPhone 5 is volgens AnandTech echter geen ruimte voor een dergelijke spoel.

Gezien de doorzichtige strepen aan de achterzijde van de iPhone 5 is het mogelijk dat het Apple is gelukt de NFC-ontvanger aan de boven- of onderzijde van het apparaat te plaatsen. Dit zou echter betekenen dat je de boven- of onderzijde van de iPhone tegen een andere NFC-chip moet houden om verbinding te maken, wat het gebruik van de chip onnatuurlijk en onhandig maakt. Dit ligt volgens AnandTech dan ook niet voor de hand.

0 Reactie(s) op: iPhone 5: het laatste nieuws

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.