iPhone 5: het laatste nieuws

Door: redactie-computertotaal | 06 augustus 2013 21:00

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

Foto's van volledig geassembleerd voorkantje van iPhone 5 duiken op

Toegevoegd op 26 augustus 2012

Foto's van een volledig geassembleerd voorpaneel van de iPhone 5 is opgedoken. Op de foto's is duidelijk te zien dat de flitser is verplaatst naar de bovenzijde van de speaker voor het voeren van telefoongesprekken.

De foto's zijn geplaatst op een Photobucket-account en ontdekt door Apple.pro. Op de foto's is te zien hoe het LCD-scherm van de iPhone 5 is bevestigd aan het voorkantje. Daarnaast is de homeknop geïnstalleerd in het paneel en wordt aan de achterzijde van het voorkantje vastgehouden met een metalen klem.

Video vergelijkt nieuwe en bestaande iPhone 5-onderdelen met iPhone 4S

Toegevoegd op 26 augustus 2012

Foto's van meerdere onderdelen van de iPhone 5 zijn afgelopen week opgedoken. Het gaat onder andere om het moederbord van de iPhone 5, die voorzien is van een A5X system-on-a-chip. Deze aanpak kennen we uit de huidige generatie iPad.

De nieuwe foto's van het moederbord zijn opgedoken op de Chinese websites Sina.com. Daarnaast heeft Smartphone Medic een vergelijking gemaakt tussen onderdelen van de iPhone 5 en die van de iPhone 4S. De video behandelt naast nieuwe ook onderdelen die eerder zijn opdoken.

Scherm en dockconnector

Vooral het het scherm en de dockconnector van de iPhone 5 vallen in de video op. Het scherm van de iPhone 5 is met 4 inch een stuk groter dan die van de iPhone 4S. Tegelijkertijd is de dockconnector een stuk kleiner geworden, aangezien Apple met de iPhone 5 overstapt op de 8-pins dockconnector.

[youtube]4N04zwcq1CI[/youtube]

USB-kabel voor iPhone 5 met kleinere dockconnector duikt op

Toegevoegd op 24 augustus 2012

De iPhone 5 wordt hoogstwaarschijnlijk voorzien van een kleinere dockconnector. Dit betekent dat Apple's bestaande USB-kabel niet geschikt zal zijn voor de iPhone 5. iLounge beschikt over een foto van de USB-kabel die geschikt is voor de kleine dockconnector. De foto zou oorspronkelijk op Twitter zijn geplaatst.

Op de foto's is duidelijk te zien dat de stekker die je in de dockconnector steekt aanzienlijk kleiner is geworden. De kabel foto geeft verder helaas weinig informatie over de kabel. Zo is het onduidelijk of de kabel USB 3.0 ondersteunt of dat we het met USB 2.0 zullen moeten stellen.

De USB-kabel voor de 8-pins dockconnector van de iPhone 5

De iPhone 5 is hoogstwaarschijnljk uitgerust met een 8-pins dockconnector. Door van een 30-pins dockconnector over te stappen op een 8-pins dockconnector bespaart Apple flink wat ruimte in de behuizing van de iPhone 5. Deze ruimte gebruikt naar verwachting voor de huisvesten van grotere speakers, die aan beide zijdes van de dockconnector zijn geplaatst.

Verzoek van Apple wijst op evenement op 12 september

Toegevoegd op 22 augustus 2012

Apple verzoekt Europese Apple Premium Reseller's (APR's) voor 12 september extra tafelruimte beschikbaar te maken voor het tentoonstellen van iPad's. Het verzoek doet vermoeden dat Apple op 12 september een evenement lanceert waarop nieuwe producten worden geïntroduceert.

Dit schrijft MacRumors. Al langer bestaat het vermoeden dat Apple in september de iPhone 5 introduceert aan het grote publiek. De deadline die Apple APR's heeft opgelegd bevestigd in ieder geval dat Apple 12 september iets van plan is. Apple geeft in het verzoek specifiek aan dat de extra ruimte is bedoeld voor het tentoonstellen van iPad's. Dit doet vermoeden dat Apple een nieuwe iPad lanceert. De iPad mini is de meest voor de hand liggende kandidaat.

Gezien de vele geruchten over een lancering van de iPhone 5 in september is het goed mogelijk dat naast de iPad mini ook de iPhone 5 op 12 september wordt gelanceerd. In het verzoek spreekt Apple met geen woord over de iPhone. Dit is echter niet onlogisch, aangezien de iPhone 5 de positie van de iPhone 4S zal overnemen.

De iPad mini echter wordt aan het assortiment toegevoegd en zal naast de derde generatie iPad in de winkels komen te liggen. Het tentoonstellen van de kl

0 Reactie(s) op: iPhone 5: het laatste nieuws

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.