iPhone 5S en iPhone 6: wat kunnen we verwachten?

Door: wouter-hoeffnagel | 16 mei 2013 15:38

Nieuws

Apple werkt volgens geruchten aan zowel de iPhone 5S als iPhone 6. Wat is eigenlijk het verschil tussen de twee apparaten en wat kunnen we van de nieuwe iPhones verwachten? Wanneer verschijnen beide apparaten daarnaast op de markt? In dit artikel vind je een overzicht van alle informatie die via geruchten over de iPhone 5S en iPhone 6 naar buiten is gekomen.

Verschil iPhone 5S en iPhone 6

De iPhone 5S en iPhone 6 zijn volgens geruchten twee verschillende iPhones die beide op dit moment door Apple worden ontwikkeld. De iPhone 5S is vergelijkbaar met de iPhone 4S en is ten opzichte van de iPhone 5 slechts een kleine update. Het uiterlijk van het apparaat is volgens geruchten gelijk aan de huidige iPhone. Alleen intern zijn een aantal kleine wijzigingen doorgevoerd. Het apparaat is hardwarematig dus wel verbeterd.

De iPhone 6 is een grote update ten opzichte van de iPhone 5 en zou dan ook een volledig nieuw ontwikkelde smartphone zijn. Het apparaat krijgt een nieuw design en andere afmetingen. Zo zou het apparaat dunner, langer, breder en lichter worden dan de iPhone 5. Ook intern wordt het apparaat flink verbeterd.

Zowel de iPhone 5S en iPhone 6 zijn overigens niet ontworpen door Apple-CEO Tim Cook, maar door zijn voorloper Steve Jobs. Dit heeft Michael Foulkes, een medewerker van Apple, althans gezegd in een urenlang gesprek met vertegenwoordiger van het openbaar ministerie uit San Francisco George Gascón.

Features

iPhone 5S

De iPhone 5S is naar verwachting dus slechts een kleine update ten opzichte van de iPhone 5. Sommige geruchten stellen dat het apparaat een plastic behuizing krijgt, maar dit is nog onzeker. Het scherm van de iPhone 5S is volgens geruchten 4 inch groot, wat net zo groot is als het scherm van de iPhone 5. Het scherm zou door onder andere Sharp worden geproduceerd.

De iPhone 5S lijkt wat betreft uiterlijk volgens geruchten sprekend op de iPhone 5

Daarnaast krijgt de camera van het apparaat volgens de laatste geruchten een flinke upgrade. Het apparaat zou worden uitgerust met een 12-megapixelcamera. De camera zou daarnaast worden voorzien van een verbeterde low light-modus, wat het apparaat in staat stelt ook in donkere omstandigheden kwalitatief goede foto's te maken. Een nieuwe sensor maakt het naar verwachting mogelijk High Dynamic Range (HDR)-afbeeldingen te schieten. Hierbij worden meerdere foto's gemaakt met verschillende belichtingen die worden gecombineerd tot één foto. Een HDR-foto geeft hierdoor een betere weergave van zowel lichte als donkere gebieden op een foto.

De iPhone 5S ligt volgens geruchten deze zomer in de winkels.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en geruchten over de iPhone 5S? Volg dan het iPhone 5S: het laatste nieuws-artikel.

iPhone 6

De iPhone 6 is volgens geruchten een volledig nieuwe smartphone. Het apparaat zou worden uitgerust met een groter scherm. Het is onduidelijk hoe groot het scherm precies wordt, maar geruchten spreken over een scherm van 4,8 of 5 inch. Ondanks de grotere omvang van het scherm zou de resolutie echter gelijk zijn aan die van de iPhone 5. Het gerucht dat de iPhone 6 een groter scherm krijgt is overigens opvallend, aangezien Apple-CEO Tim Cook vorige maand nog stelde dat 4 inch het ideale formaat is voor het scherm van een smartphone.

De volledig nieuw ontworpen iPhone is naar verwachting beschikbaar in verschillende kleuren. Brian White, analist bij Topeka Capital Markets, voorspelt dat het apparaat te koop zal zijn in de kleuren roze, geel, blauw, zilver met wit en zwart met 'slate'. De laatste twee kleuren kennen we van de iPhone 5, terwijl de iPod touch beschikbaar is in de kleuren roze, geel en blauw.

De iPhone 6 is volgens geruchten net als de iPod touch beschikbaar in de kleuren roze, geel en blauw

Het is niet duidelijk wanneer de iPhone 6 in de winkels ligt. Zo stelt analist Brian White dat het apparaat in juni te koop zal zijn. Peter Misek, analist bij analysebureau Jefferies, verwacht echter dat de volledig nieuw ontworpen smartphone pas in 2014 in de winkels ligt. Het blijft dus afwachten wanneer Apple het apparaat daadwerkelijk lanceert.

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws en alle geruchten over de iPhone 6? Volg dan het iPhone 6: het laatste nieuws-artikel.

1 Reactie(s) op: iPhone 5S en iPhone 6: wat kunnen we verwachten?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 5 mei 2014 23:25 Anoniem
    Hoe duur word de iPhone 5s als de iPhone 6 uitkomt
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.