iPhone Dev Team brengt unlock uit voor 3G en 3GS (nieuwe bootrom)

Door: wouter-hoeffnagel | 29 november 2010 12:46

Nieuws

Het iPhone Dev Team heeft ultrasn0w 1.2 gelanceerd. Ultrasn0w 1.2 is een tool waarmee je de iPhone 3G en 3GS kunt unlocken als je de baseband update naar 06.15. Dit kan via Redsn0w 0.9.6 beta5, een nieuwe betaversie van Redsn0w. Baseband 06.15 is de baseband die wordt geleverd bij iOS 3.2.2 op de iPad en bevat een kwetsbaarheid die eerder door de iPhone Dev Team werd gebruikt.

Helaas valt de 3GS met oude bootrom voorlopig buiten de boot. Het gaat alleen om toestellen die beschikken over een baseband later dan 05.13.04. Het iPhone Dev Team raadt van eigenaren van de 3GS met oude bootrom aan te wachten tot het ontwikkelteam een oplossing voor dit apparaat hebben uitgebracht.

Eigenaren van een iPhone 3G en 3GS met nieuwe bootrom kunnen in Redsn0w de optie 'Install iPad baseband' aanvinken. Hierdoor wordt de baseband die bij iOS 3.3.2 wordt geleverd op de iPhone geïnstalleerd. Vervolgens kan ultrasn0w via Cydia geïnstalleerd worden en de telefoon worden geunlocked.

Voor Mac-gebruikers is er overigens ook een andere route om de iPhone 3G en 3GS met nieuwe bootrom te unlocken. Je kunt ook gebruik maken van Pwnagetool. In dit geval heb je de officiële iOS 3.3.2 firmware voor de iPad nodig, die je momenteel nog kunt downloaden via de Apple-website. Deze firmware bevat baseband 06.15.

Met behulp van Pwnagetool kun je vervolgens een custom firmware maken, waarna je in iTunes naar deze firmware kunt herstellen. Dit doe je door de Shift-toets op Windows of Command-toets op Apple ingedrukt te houden en op herstellen te drukken. Hierna kun je via Cydia ultrasn0w installeren.

Op haar blog geeft het iPhone Dev Team uitleg over het unlocken van de iPhone. Daarnaast plaatst het ontwikkelteam hier updates over problemen die worden ontdekt en updates die worden uitgebracht. Wil jij dus je iPhone unlocken? Kijk dan eerst bij het iPhone Dev Team voor de laatste updates.

Update

Let op! Er zijn een aantal nadelen verbonden aan deze unlock. Zo kan je na het updaten van de baseband naar 06.15 niet meer terug en is de update dus onomkeerbaar. Apple kan achterhalen welke baseband je op je iPhone geinstalleerd hebt, wat invloed kan hebben op garantie. Daarnaast is het alleen nog mogelijk om te updaten naar een baseband met een hogere versienummer dan 06.15. Het kan zijn dat je hierdoor in de toekomst tegen problemen aanloopt als je je iPhone probeert te updaten naar een latere officiële firmwareversie dan iOS 4.2.1. Hou het blog van het iPhone Dev Team in de gaten voor de laatste waarschuwingen, aanwijzingen en updates.

0 Reactie(s) op: iPhone Dev Team brengt unlock uit voor 3G en 3GS (nieuwe bootrom)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.