iPhone & iPad app: De reisplanner app

Door: robin-smit | 18 september 2012 13:37

Review

Na lang wachten heeft 9292ov onder de naam 9292 een vernieuwde versie uitgebracht van de reisplanner app. De interface en het design weten erg te overtuigen. Toch laat de app op het gebied van functies en betrouwbaarheid nog enkele steekjes vallen. Tot voor kort moesten gebruikers van 9292ov voor mobiel gebruik uitwijken naar de 9292ov Pro app. Ondanks dat deze app voor zowel Android als iOS vaak werd gedownload, was er veel op aan te merken. Zo liep deze regelmatig vast, werkte de zoekfunctie niet altijd even soepel en was de vormgeving niet meer van deze tijd. Komt hier verandering in met de volledig vernieuwde 9292 app?

Uiterlijk

De meest in het oog springende verbetering van de app is de vormgeving. Deze is totaal op de schop genomen en volledig ontworpen naar hetzelfde design als de website van 9292ov. Hierbij wordt op het beginscherm van de app direct een venster getoond waarmee de gebruiker zijn of haar reis kan plannen. Het gebruik van frisse kleuren en strakke menu's maakt dat de app prettig werkt en overzichtelijk is.

Menu

In het menu zijn de belangrijkste functies van de app eenvoudig toegankelijk. Zo zijn er net als in de oude versie van de app tabbladen aanwezig voor wijzigingen en vertrektijden in de buurt. Een nieuwe functie in de 9292 app is de mogelijkheid om op een omgevingskaart direct te zien waar alle dichtstbijzijnde ov-haltes zich bevinden. Vooral in onbekende omgevingen is dit een bijzonder handige functie.

Profiel

Een andere vernieuwing in de 9292 app is de mogelijkheid om met behulp van een profiel gegevens te synchroniseren tussen de website van 9292ov en de 9292 app. Hierdoor is het mogelijk een reis vanachter een computer te plannen en deze vervolgens op te pakken met behulp van de app. Ook kunnen persoonlijk locaties worden toegevoegd. Een groot voordeel hieraan is dat het niet meer nodig is om een volledig adres op te geven bij regelmatig gebruikte locaties.

Agenda en contacten

In de oude 9292ov Pro app was het mogelijk een reisadvies op te vragen aan de hand van de adressen die aan contacten in het adresboek van de smartphone zijn gekoppeld. Daarnaast bood de app een functie waarmee geplande reizen met een druk op de knop in de agenda konden worden geplaatst. Opvallend genoeg heeft 9292ov beide functies in de de nieuwe app laten vallen. Gezien de mogelijkheden die deze functies voor met name zakelijke gebruikers te bieden had, is dit een groot gemis aan de app.

Planning

Ondanks de vele veranderingen in 9292, is er aan de daadwerkelijk reisplanning weinig veranderd. Door de vernieuwde vormgeving van de app is het reisoverzicht wel een stuk overzichtelijker geworden. Wel heeft de app tijdens het testen enkele keren een verkeerd reisadvies afgegeven in Den Haag. In andere steden is dit probleem niet voorgevallen. Verder zijn er geen gevallen bekend van gebruikers die dit probleem hebben gehad met de nieuwe app. Voor het oordeel van deze review wordt er om deze reden vanuit gegaan dat dit een incident betrof.

Kortom

9292ov brengt met 9292 een vervanging voor de verouderde 9292ov Pro app op de markt. De vormgeving en de interface van de app maken 9292 een erg fijne app om te gebruiken. Helaas missen enkele functies die in de vorige app wel beschikbaar waren. Het is te hopen dat deze functies door middel van updates hun weg terug vinden naar de app.

Beoordeling: 8/10

Download 9292 in de App Store

0 Reactie(s) op: iPhone & iPad app: De reisplanner app

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.