iTunes synchroniseren met elke mp3-speler

Door: robbin-ooijevaar | 26 mei 2010 14:04

How To

iTunes is gekoppeld aan hardware van Apple, maar daar brengt iTunes Agent verandering in. Dankzij dit programma kunt u iTunes gebruiken en synchroniseren met een willekeurige mp3-speler of mobiele telefoon.

1. Installatie iTunes Agent

Zorg ervoor dat iTunes gesloten is. Haal iTunes Agent binnen via http://ita.sourceforge.net en installeer het programma. Sluit uw mobiele telefoon of mp3-speler aan. Het is noodzakelijk dat het apparaat zichtbaar wordt getoond in de Windows Verkenner, anders kan iTunes Agent er niets mee. Om gegevensverlies op de mp3-speler te voorkomen, dient u een speciale map aan te maken op de speler. Open de mp3-speler (of telefoon) via (Deze) Computer en maak de map Muziek van iTunes Agent aan. Zodra iTunes Agent start, wordt iTunes automatisch actief. iTunes Agent verschijnt als icoontje van een witte mp3-speler in uw systeemvak. Als u met rechts klikt op het icoontje kunt u de opties Preferences (Instellingen) en Synchronize devices activeren. In iTunes is de map My Devices toegevoegd onder Afspeellijsten. Zodra uw mp3-speler of telefoon is ingesteld, vindt u deze terug onder deze map.

Maak een aparte map aan op uw mp3-speler om zonder problemen met iTunes Agent te synchroniseren.

2. Instellen

Open de instellingen van iTunes Agent en klik op New device (nieuw apparaat). Geef uw mp3-speler een naam. In dit voorbeeld gebruiken we een Nokia e51-telefoon en vullen dit in bij Name. Laat bij Synchronize pattern de optie iTunes actief. Het is essentieel om de speciale map op te geven waarnaar iTunes Agent uw mediabestanden synchroniseert. Doe dit met de knop Choose achter Music location on device. In ons voorbeeld is dit de map Muziek van iTunes Agent. Tijdens de synchronisatie worden bestanden gewist en toegevoegd aan deze map. Bewaar dus nooit andere bestanden in de map Muziek van iTunes Agent! Achter Recognize by folder/file klikt u op Create en wijst nogmaals de map Muziek van iTunes Agent aan. Bewaar de instellingen met de knop Save device.

Stel de map in op uw mp3-speler die u wilt synchroniseren in iTunes.

3. Synchroniseren

Sluit iTunes af en start het programma opnieuw op. Uw mp3-speler wordt nu zichtbaar onder Afspeellijsten, My Devices. In iTunes kunt u vanaf nu muziek naar uw mp3-speler slepen. De bestanden worden overgezet zodra u een synchronisatie start. Klik met rechts op het icoontje van iTunes Agent en kies Synchronize devices. Er volgt een waarschuwing dat alle gegevens in de opgegeven synchronisatiemap verloren gaan. Bevestig dit en uw muziek wordt gekopieerd. Het is ook mogelijk om een bepaalde afspeellijst te synchroniseren naar uw mp3-speler. Klik met rechts op het icoontje van iTunes Agent en vraag de instellingen op met Preferences. Klik uw mp3-speler (in dit voorbeeld: Nokia e51) één keer aan om de instellingen die u bij stap 1 hebt opgegeven te bewerken. Kies bij Associate with playlist de afspeellijst die u wilt synchroniseren naar de mp3-speler, bijvoorbeeld Radio Portal Podcasts om de uitzendingen van Tros Radio Online te synchroniseren.

Uw mp3-speler is zichtbaar onder Afspeellijsten, My devices.

1 Reactie(s) op: iTunes synchroniseren met elke mp3-speler

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 16 april 2015 19:38 Anoniem
    ha die hai….werkt niet op een mac of wel?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.