Komt Face ID ook naar MacBooks?

Door: Justin Doornekamp | 09 september 2020 09:33

Apple MacBook Pro grijs kopen
Nieuws

Face ID is een erg handige functie om je iPhone of iPad snel en veilig te ontgrendelen met je gezicht. Op een MacBook is dit nog niet mogelijk, maar dat kan veranderen. Er werden aanwijzingen gevonden dat de volgende versie van macOS ondersteuning zal bieden aan Face ID.

De website 9to5Mac meldt dat Macs mogelijk gezichtsherkenning gaan ondersteunen. Er werd ontdekt dat binnen macOS Big Sur, de eerstvolgende grote update voor je Mac die in het najaar van 2020 verschijnt, wordt verwezen naar Face ID zoals we die kennen op de iPhone en iPad.

PearlCamera

9to5Mac legt uit dat het een nieuwe extensie in de derde betaversie van Big Sur vond die verwijst naar een ondersteuning voor PearlCamera. Dit is een codenaam van Apple voor de TrueDepth-camera en Face ID. De website dook dieper in de extensie en vond verschillende codes die verwijzen naar FaceDetect en BioCapture. Dit zou erop kunnen wijzen dat er een bepaalde vorm van Face ID wordt geïmplementeerd in het besturingssysteem van de MacBook. Enkele maanden geleden dook er al een patent op, waaruit ook zou blijken dat toekomstige Macs Face ID krijgen.

Hoewel er dus aanwijzingen werden gevonden dat MacBooks mogelijk gezichtsherkenning gaan ondersteunen, blijft het uiteraard de vraag of Face ID er daadwerkelijk ooit gaat komen in macOS. Als dat al het geval is, dan kan het bovendien nog een tijd duren voordat de eerste MacBooks verschijnen die daadwerkelijk van de gezichtsherkenningsfunctie gebruik kunnen maken.

Toetsenbord

Nu nog Touch ID

MacBook-gebruikers moeten het nu doen met een vingerafdruksensor (Touch ID) om hun apparaat te ontgrendelen en de iMac moet het helemaal zonder biometrische verificatie doen. Veel van hen zullen de ondersteuning voor Face ID vermoedelijk met open armen verwelkomen. De technologie biedt namelijk de optie om een MacBook snel, efficiënt en veilig te ontgrendelen, zonder dat de gebruiker er iets voor hoeft te doen (los van simpelweg naar het scherm te kijken).

Privacy

Gebruikers die hun camera afplakken vanwege privacy-redenen, zullen vermoedelijk dan weer minder staan te springen om de optie. Je camera afplakken en toch Face ID gebruiken: dat werkt niet.

Overigens raadt Apple af om de camera af te plakken met bijvoorbeeld een stukje tape, omdat het beeldscherm dan beschadigd kan raken als de MacBook wordt dichtgeklapt. Volgens Apple zit er te weinig ruimte tussen het scherm en het toetsenbord. Met het afdekken van je camera wordt ook de omgevingslichtsensor bedekt, waardoor functies als helderheid en True Tone worden verstoord, zo waarschuwt Apple.

0 Reactie(s) op: Komt Face ID ook naar MacBooks?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.