Krijgt iPhone 5S een opbollende homeknop van saffier?

© PXimport

Krijgt iPhone 5S een opbollende homeknop van saffier?

Geplaatst: 12 augustus 2013 - 06:52

Aangepast: 16 november 2022 - 10:01

Redactie ID.nl

Dat er in de iPhone 5S mogelijk een sensor komt met vingerafdrukscanner wisten we al. Dat hij verwerkt wordt in de homeknop, van saffier is gemaakt en licht opbolt, dat is nieuw.

Analist van KGI, Ming-Chi Kuo, heeft tegenover 9to5Mac gezegd te verwachten dat de iPhone 5S wordt uitgerust met een homeknop van saffier en dat deze licht zal opbollen. Kuo heeft het in het verleden wel vaker bij het rechte eind gehad als het gaat om details rondom de lancering van nieuwe Apple-producten.

De thuisknop zal niet zoals dat nu gebruikelijk is bij de iPhone van Apple, verzonken liggen in het toestel. In plaats daarvan zal de homeknop licht opbollen, wat de knop kwetsbaar maakt voor beschadigingen. Ziedaar de reden waarom Kuo verwacht dat de knop van saffier (uitermate stevig materiaal) gemaakt zal worden.

Het opbollen zorgt er ook voor, dat er ruimte ontstaat in de telefoon: op de plaats waar de homeknop zich bevindt is het "druk": de microfoon zit er in de buurt en ook de oplaadaansluiting om je iPhone mee op te laden.

In juli kwamen details naar buiten over de 5S vanuit toeleveranciers. De iPhone 5S zou een nieuwe schermtechnologie van Sharp gaan gebruiken. Deze IGZO-technologie zou minder energie verbruiken dan het huidige iPhone-display, wat de batterij aanzienlijk zou sparen. Het scherm zal wel hetzelfde formaat en resolutie behouden.

Ook op andere punten lijkt Apple verbeteringen door te voeren op de smartphone. Zo zal de A6-processor op een hogere klopsnelheid draaien, wordt er een NFC-module ingebouwd, zal er een beter 12 megapixel-camera aanwezig zijn en gaat de videochip sneller zijn werk doen. Ook wordt het werkgeheugen opgekrikt naar 2GB.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten